Thursday, May 24, 2007

Expoliva ziyaretçileri İspanya'dan mutlu döndü.

Zeytin Dostları, 16-21 Mayıs 2007 tarihleri arasında İspanya- Jean'de düzenlenen Expoliva 2007 Fuarı için yaptıkları İspanya gezisinden döndüler.

Geziye katılanların ifadesine göre; 43 Zeytin Dostunun katıldığı İspanya seyahati, tahminlerden de öte güzel ve yararlıydı. Hasan Köşklü, Reşat Akkan, Mustafa Alhatoğlu, Eliya Alharal, Davut Er, Murat Küçükçakır, Mahmut Solaksubaşı, Ünal Irkdaş, Şenol Gündoğdu gibi zeytinciliğimizin önemli isimlerinin katıldığı, dostlukların pekiştiği, bilgilerin paylaşıldığı yoğun bir seyahat programı yaşandı.

Katılımcılar, Fuar, Enstütü gezisinde ve zeytinliklerde yapılan gezilerde İspanya zeytinciliğini çok yakından tanıma fırsatı buldular. Zeytin işleme teknikleriyle ilgili çok bilgi alınamasa bile, zeytin ziraati ve zeytinyağı imalatı ile ilgili geniş bilgi sahibi oldular. İspanyolların uçsuz bucaksız zeytin ormanlarını andıran, 60 derece eğimli arazileri bile değerlendirdikleri zeytinlikleri; verimli, büyük zeytinyağı işleme tesislerindeki kontinüleri, malaksörleri, bunkerleri; düzenli, tıkır tıkır çalışan kooperatifleri gezenlerin hayranlığını kazandı.

No comments: