Wednesday, June 20, 2007

Verde Zeytinyağları'yla Sağlıklı Yaşam Konferansı

“Bilinçli Beslenme, Sağlık ve Siz” adlı Sağlıklı Yaşam Konferansı, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi!

DOKTORLAR SORDU, TÜRK HALKI CEVAPLADI !

Prof. Dr. Mehmet Oz, Doç. Dr. Özgen Doğan, Doç. Dr. Selim Arcasoy ve Dr. Hasan İnsel’in konuşmacı olarak katıldığı, “Bilinçli Beslenme, Sağlık ve Siz” adlı Sağlıklı Yaşam Konferansı 19 Haziran 2007 Salı günü Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Verde Zeytinyağları'nın ana sponsor olduğu etkinlikte Verde Yönetim kurulu Başkanı Ali Ulukartal, sağlıklı ürün olduğu modern tıp tarafından kanıtlanmış zeytinyağını üretmenin gururunu ve huzurunu taşıdıklarını belirtti.

Zeytinyağını üreten bir ülke olmamıza rağmen halıkımızın yeterince tüketmediğine ve tüketenin de zeytinyağının doğru kullanımını yeterince bilmediğine dikkat çeken Ulukartal, zeytinyağı seçimi ve kullanımı hakkında da bilgi verdi. Ulukartal yaptığı konuşmada zeytinyağının sağlıklı yaşamda önemini vurgularken, zeytinyağının besin değerini koruyucu kullanım bilgilerini de izleyicilere aktardı.

Binlerce kişinin ilgi gösterdiği, halka açık ücretsiz konferans ilginç görüntülere de sahne oldu. Türkiye’de ilk defa bir sağlık konferansında Keypad Sistemi kullanıldı. Konferansı izlemeye gelenlere rastgele dağıtılan 500 Keypad aracılığı ile Türk halkının sağlık konusundaki bilgisi ölçüldü ve canlı bir istatiki çalışma ortaya çıktı. Konferansta sunum yapan doktorların sorduğu soruları vatandaşlar ellerindeki Kayped aracılığı ile anında cevaplayarak, sağlık hakındaki bilgilerini ortaya koydu.

Columbia Üniversitesinde Başkan Yardımcısı ve cerrahi profesörü olan, New York Presbyterian Hastanesi’nde Kalp ve Damar Enstitüsü ve Tamamlayıcı İlaç Programı’nı yöneten Prof.Dr.Mehmet Öz, konferansta “SİZ: Diyettesiniz, Bel İnceltici Kullanım Kılavuzunuz” adlı yeni kitabında anlattığı konulara dikkat çekti ve kilo sorunlarıyla mücadele edenlere yol gösterici bilgiler verdi.

Columbia-WEILL Cornell Üniversiteleri New York Presbyterian Hastanesi Akciğer Nakil Bölüm Direktörü Doç.Dr Selim Arcasoy, sigaranın hem akciğer, hem de akciğer dışındaki organlarda yapabileceği zararları anlattı ve ve sigara kullanımının önlenmesinin öneminden ve yöntemlerinden bahsetti. Arcasoy ayrıca, obezite ile çeşitli akciğer hastalıklarının ilişkisinden ve bu hastalıkların tedavi süreçlerinden sözetti.
Columbia Üniversitesi/New York Presbyterian Hastanesi ve Long Island College hastanelerinde kardiyolog olarak çalışan Doç. Dr. Özgen Doğan ise son 30 yıldır kalp hastalıklarının ölüm oranlarında % 50 azalma olduğunu belirtti. Doğan, stent, bypass ameliyatları, sanal anjio/ CT anjio, eko, nukleer stress testleri, defibrilatörler, kalp pilleri gibi teknolojik gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

İntermed Polikliniği’nin kurucularından Dr. Hasan İnsel ise konuşmasında, genlerin bir insanın ömrü boyunca değişmediğini ancak genlerin sebep olabileceği bir takım sağlık bozukluklarının, kişilerin genetik yatkınlıklarını bilerek, zamanında alınabilecek tedbirlerle önlenebileceğini anlattı.

Konferansın ana sponsoru ünlü zeytinyağı markası VERDE

Türk gıda sektöründe 1928’den beri faaliyet gösteren Ulukartal Ailesi, makarna sektöründe Kartal ve Pastavilla markalarıyla göstermiş oldukları başarıyı 1996 yılından itibaren zeytinyağı üretiminde Verde markasıyla devam ettiriyor. Verde, Türk Gıda Endüstrisi’nin önde gelen firmalarından biri ve İstanbul Sanayi Odası’nın 2005 yılı “Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde yer alıyor. Akdeniz lezzet geleneğinin devamı olan Verde, hijyen, kalite ve sağlığa önem vererek gerek iç pazarda gerekse dış piyasalarda gelişimini sürdürüyor. Verde toplam cirosunun % 85’ini ABD, Kanada, İspanya, İtalya, Rusya ve Çin’e gerçekleştirdiği ihracatla sağlıyor. Türkiye’de iç pazarın %16’sına sahip bulunuyor.

No comments: