Sunday, April 15, 2012

Zeytindostu Derneği’nin Yeni Başkanı Mustafa Alhat


“Uzlaşmacı olacağız”

Zeytindostu Derneği’nin 4. Olağan Seçimli Genel Kurulu yapıldı. Seçime hazırladığı liste ile tek aday olarak giren Mustafa Alhat başkanlığa seçildi. 6 yıldır dernek başkanlığını sürdüren Metin Ölken’den görevi devralan Alhat’ın ilk mesajı, “Uzlaşmacı olacağız” oldu.

Zeytindostu Derneği 4. Genel Kurulu Ege İhracatçı Birlikleri toplantı salonunda gerçekleştirildi. Seçimli yapılan genel kurulda Mustafa Alhat Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Derneğin 6 yıl üstüste başkanlığını yapan Metin Ölken’den görevi devrelan yeni başkanın zeytin ve zeytinyağı sektörünün tüm taraflarına gönderdiği uzlaşma ve diyalog mesajları dikkat çekti. Genel Kurulda bir konuşma yaparak, önceki dönemlerde de yönetimde yeraldığının altını çizen Mustafa Alhat, “Bu bir devam yönetimi olacak. Yeni dönemde herkesle konuşma yoluna gideceğiz. Belki daha uzlaşmacı bir tutum ortaya koyacağız. Bizim öncelikli hedefimiz sektor içinde ihtilaflı olunan konularda anlaşma sağlayamasak dahi sektörün tüm tarafları ile aynı masaya oturabilmek olacak” diye konuştu.

Ölken: bana ‘git’ diyenler, şimdi ‘kaçtı’ diyorlar

Dernek başkanlığı görevini Alhat’a devreden Metin Ölken ise yaptığı konuşmada görevde kaldığı süre boyunca üzerinden spekülasyon yapılmaya çalışıldığını savunarak, bu odaklara yüklendi. 1.5 ay önce gençlerin önünü açmak için başkanlığa aday olmayacağını açıkladığını hatırlatan Ölken, “Bana başkanlığım esnasında ‘git’ diyenler, şimdi ‘kaçtı’ diyorlar. Bu kesimlere bizim gibi yöneticiler her zaman gerekli. Çünkü bu arkadaşlara üzerinden spekülasyon üretebilecekleri birşeyler lazım” açıklamasını yaptı.

“Hep destek olacağiz”

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Nedim Güreli ise yaptığı konuşmada kendilerinin bu sektörden geçinen insanlar olduğunu savunarak “Biz önceden Zeytindostu Derneği’nin ne kadar arkasındaysak şimdi de aynı şekilde arkasında olacağız” dedi. Divan Başkanlığını Hasan Köşklü’nün yaptığı genel kurula eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri tam kadro katıldı.

Yeni yönetimde kimler yer alıyor

Yönetim Kurulu: Başkan Mustafa Alhat, Başkan Yrd. Abidin Tatlı, Sayman Zeynep Aktürk, Genel Sekreter Serdar Öçten Ünsal, üyeler Semra Kara, Yahya Laleli, Anadolu Cam Sanayii, Zer Yağ San. Tic. A.Ş, Murat Çetin

Denetim Kurulu: Ali Nedim Güreli, Murat Öztanrıöver, Gemlik Ticaret Borsası

Disiplin Kurulu: Metin Ölken, Ahmet Ertür, Ülkü Ülken

Kalite yarişmasinda dereceye girenler ödüllerini aldı

Zeytindostu Derneği’nin 5 yıldır düzenlediği, geleneksel hale gelen ve sonuçları geçtiğimiz hafta açıklanan 5. Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması ödül toreni de dernek genel kurulu öncesinde gerçekleştirildi.

Törende yarışmada birincilik ve üçüncülüğü elde eden Gıdatay Firmasının ödülünü Genel Müdürü Cenk Atay ve firma yöneticisi Cemal Güven, ikinciliği alan Seroliva’nın ödülünü firma sahibi Selçuk Altay alırken, yarışmada beşinci olan Öz-Em’in ödülünü ise Mehmet Manisalı aldı.

3 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Bloğunuzdan oldukça faydalanıyoruz yazmış olduğunuz makaleleri arkadaşlarımızada tavsiye ediyoruz. Estetik burun ameliyatı firmamız çalışmalarınızda kolaylık diler.

Unknown said...

Travail should be coupled with a straight abstinence and eligible hydration to room your peel uncastrated and smoldering cutis allow remain your breasts from sagging
.For more ==== >>>>>> http://guidemesupplements.com/derma-breast-lift/
Derma Breast Lift