Sunday, January 06, 2008

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Fidan Dağıtıyor


Cihan Haber Ajansı
06 Ocak 2008 Pazar


İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarım üreticilerine destek vermek amacıyla yeni bir kampanya başlattı. Büyükşehir Belediyesi Tarım, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı Tarımsal Yapı Şube Müdürlüğü, organik tarımı yaygınlaştırmak ve üreticiye destek vermek amacıyla zeytin ve meyve ağacı fidanı dağıtımına başladı.

İlk olarak Karşıyaka Doğançay'da kimyasal ilaçlama yapmadan ürün yetiştiren çiftçilere dağıtılan fidanlar, organik tarımın İzmir içinde yaygınlaştırılmasında önemli rol oynayacak. Belediye, önümüzdeki günlerde Doğançay Mahallesi'nin "organik tarım sertifikası" alması konusunda da çalışmalarını tamamlayarak bölgeyi "ekolojik üretim" merkezlerinden birisi haline getirecek.

Doğançay'da yaklaşık 25 üreticiye 405 adet zeytin ağacı fidanı ile elma, armut, erik, şeftali, ayva, vişneden oluşan 694 adet meyve ağacı fidanı hediye eden Büyükşehir Belediyesi, projeyi Bornova-Eğridere ve Menderes-Yeni Bulgurca Köyleri'nde ve Tahtalı Baraj Havzası'nda organik tarım yapılan köylerde devam ettirecek.

Doğançay Mahallesi Muhtarı Cafer Utku, kimyasal ilaç kullanmadan yapılan doğal üretimin önemine değinerek, kendilerini destekleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve diğer yetkililere teşekkür etti.

Öte yandan, Doğançay'da İZBETON tarafından yapılan ve düzenleme çalışmaları halen devam eden göletin de, bölgenin önemli bir eksikliği olan tarımsal ve içme suyu ihtiyacını karşılayacağı bildirildi.

No comments: