Monday, August 09, 2010

Çetin: Dünyanın gözü Tariş'te

07 Ağustos 2010,Cumartesi

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, "Birlik ve beraberlik ruhu içinde olursak hiç bir güç bizi parçalayamaz" dedi

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, dünya ülkelerinin gözünün Tariş'in üzerinde olduğunu söyledi. Balıkesir'in Havran ilçesinden gelen 60 kişilik Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Tarım Satış Kooperatifi üyelerini İzmir Tariş tesislerinde ağırlayan ve Tariş'in dünü ve bugünü konusunda açıklamalarda bulunan Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, "Bütün dünya ülkelerinin gözü Tariş'in üzerinde.
Ancak yalan satış söylentileri çıkarılsa da, sizler Tariş'e birlik ve beraberlik ruhu içinde sahip çıktıkça, hiçbir güç bizim malımızı satın alamaz. Çünkü bizim malımızı satın alacak banknotları matbaalar basmadı" dedi. Ziraat Odası Başkanı Emin Ersoy'da zeytinlerin uçakla ilaçlanmasına müstahsillerin yüzde 80'inin karşı olduğunu, fakat doğru olanın da bu ilaçlamanın uçakla yapılması olduğunun altını çizdi.
Daha sonra söz alan Mehmet Tuna ise piyasada hiç kalite kontrolü olmadığını bu yüzden çok sahte yağ satıldığını bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasını beklediklerini söyledi.

No comments: