Wednesday, February 13, 2008

Aydın zeytinyağı Romanya'da şişelenip satılacak


Haber Ekspres
13 Şubat 2008,Çarşamba


Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydınlı üreticilerin Romanya'ya, dökme olarak götürdüğü zeytinyağının orada şişelenip Avrupa'ya satılacağını bildirdi.

Ortekin, Romanya'nın İzmir Başkonsolusu Mircea Neata ve beraberindeki heyetle belediye toplantı salonunda bir araya geldi. Ortekin, Romanya ile Türkiye arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirebilmenin yollarını aradıklarını belirtti. Hızla gelişen çağda Türkiye'nin sadece Romanya ile değil bütün dünya ile entegre olması gerektiğini kaydeden Ortekin, "Yakın tarihte sayın valimiz Mustafa Malay ile yaptığımız Romanya gezimizde, Romanya'nın zengin doğal kaynaklara sahip bir ülke olduğunu gözlemledim. Buradan hareketle Aydınlı yatırımcıların Romanya'da, Romanyalı yatırımcıların da Aydın'da yatırım yapmalarını teşvik etmek için bir araya geldik" dedi.
Aydınlı yatırımcıların hali hazırda Romanya'ya yatırımlarının devam ettiğini bildiren Ortekin, şöyle devam etti:
"Bundan sonra yapacağımız ticari işbirliği anlaşmalarıyla, daha önce Romanya'ya dökme olarak götürdüğümüz zeytinyağını orada şişeleyip Avrupa'ya satacağız. Dökme olarak litresi 3 avro olan yağımız, Romanya'da şişelendikten sonra litresi 20 ile 25 avro arasında Avrupa pazarında olacak. İlerleyen süreç içerinde bu işbirliğinin meyvelerini daha da fazla toplamaya başlayacağız. Çünkü Romanyalılar enerji sektörü ve SPA merkezlerinin modernizasyonu başta olmak üzere Türk yatırımcıları bekliyorlar."
Romanya'nın İzmir Başkonsolusu Neata da, Aydın ile ülkelerinin Ramnicu Valcea kenti arasında kardeş şehir olma yolunda görüşmelerin olumlu bir biçimde tamamlandığını belirterek, 10-14 Mart tarihleri arasında Ramnicu Valcea belediye başkanı ve beraberindeki heyetin kardeş şehir protokolünü imzalamak için Aydın'a geleceğini söyledi.

No comments: