Wednesday, September 13, 2006

Zeytin Dostu Derneğinin 1.Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Zeytin Dostları yoluna devam ediyor!..















Yeni kurulmuş olmasına rağmen çok sayıda zeytin dostuna ulaşan, çığ gibi de büyümeye devam eden Zeytin Dostu-Zeytin ve Zeytinyağı Derneği 1. Olağan Genel Kurulu'nu 5 Eylül 2006 tarihinde İzmir'deki Dernek Merkezinde gerçekleştirdi.

-Zeytindostu yeni yönetimini belirledi.
-Zeytin ve zeytinyağı sektörünün en büyük sivil toplum kuruluşu olan Zeytindostu Derneği’nin 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Zeytindostu Zeytin ve Zeytinyağı Derneği 5 Eylül 2006 tarihinde yapılan 1.Olağan Genel Kurul ile yeni yönetimini belirledi.

İnternette sohbet grubu olarak yola çıkan Zeytindostu, gördüğü büyük ilgi karşısında geçtiğimiz Mart ayında dernekleşerek geçici yönetim kurulunu belirlemişti. Geçici Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Zeytindostu oluşumunun mimarı Zafer Özer genel kurulda yaptığı açıklamada, Türkiye’de zeytin ve zeytinyağı sektörünün en büyük sivil toplum hareketi haline gelen Zeytindostu grubunun dernek çatısı altında toplandığı 6 aylık süre içinde önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Özer, “Türkiye çapında yürüttüğümüz faaliyetler sonucu ülkemizin en önemli ekonomik ürünlerinden olan zeytin ve zeytinyağının sorunlarını yüksek sesle dile getirdik. Yalnızca sektör temsilcilerini değil, bu ürüne ilgi duyan herkesi bir araya getirmek için yaptığımız çalışmaların olumlu geri dönüşlerini kısa sürede alıyoruz. Yeni yönetim kurulu ile birlikte çalışmalarımıza hız vereceğiz. Türkiye’de sektörün sorunlarına demokratik bir platformda çözüm üretmek ve konuyla ilgili tüm kesimlerin dikkatini bu önemli ürüne çekmek için yepyeni projeler ortaya koyacağız,” dedi.

Dernek üyelerinin büyük ilgi gösterdiği genel kurulda yapılan oylama sonucu yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Zafer Özer, Metin Ölken, Yeşim Beyla, Mustafa Alhat, Reşat Akkan, İbrahim Ekiz, Burcu Efe. Denetim Kurulu'na seçilen isimler ise şöyle; Mahmut Solaksubaşı, İsmail Uğural, Zerrin Çelik.

Siz de zeytindostu olun
www.zeytindostu.org

No comments: