Thursday, March 03, 2011

Zeytin ve zeytinyağı dünyası İzmir’de buluşuyor

Milliyet
27 Şubat 2011,Pazar


Türk zeytin ve zeytinyağı sektörünün önde gelen isimleri İZFAŞ tarafından ilk kez düzenlenen Olivtech 2011 1. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’nda buluşmaya hazırlanıyor.
Gelecek vaad eden sektörler arasında ayrıcalıklı bir yere sahip olan Türk zeytin ve zeytinyağı sektörü şimdi yeni bir ivme kazanıyor.
Sektör, ürünlerini ve teknolojide ulaştığı seviyeyi, 3 – 6 Mart 2011 tarihleri arasında düzenlenen Olivtech ile yurtiçi ve yurtdışından gelecek ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Türk fuarcılığının doğduğu şehir olan, kentsel ve toplumsal yapısını fuarcılıkla şekillendiren İzmir, her yıl birbirinden başarılı organizasyonlara ev sahipliği yaparken, bu yıl ilk kez Olivtech Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı gerçekleştirilecek. Zeytin ve zeytinyağı sektörünün ihracat potansiyeline önemli katkı koyması beklenen Olivtech’te öncelikle fuarın yabancı ziyaretçi sayısının artırılması hedefleniyor.
Profesyonel alıcıya yönelik bir ihtisas fuarı olarak planlanan ve sektörün güçlü firmalarının katılımıyla gerçekleşecek Olivtech, katılımcı ve ziyaretçilerini buluşturan önemli bir platform olacak.
Zeytin ve zeytinyağı sektörünün yeni adresi olmaya hazırlanan Olivtech, en iyiyi arayanları fuarda buluştururken, kutsal kitapların meyvesi zeytin ve Anadolu’nun altın sıvısı zeytinyağı Olivtech Fuarı’nda uluslararası ekonomik bir değere dönüşmeyi bekliyor.

İşleyen: İhracat ve tüketim için çalışıyoruz
Türkiye’nin önemli tarımsal ihraç ürünlerinden olan zeytin ve zeytinyağının potansiyeli dikkate alındığında, rekabet gücü yüksek ürünlerden biri olduğuna dikkat çeken İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, fuarın bu yönüyle Ege Bölgesi’ne ve sektöre önemli kazanımlar sağlayacağına inandığını belirtiyor. İşleyen, fuarın bu yönüyle büyüyen bir organizasyon olması için çaba harcadıklarını belirtti. Sektörün uluslararası alanda potansiyelini daha iyi anlatması gereken bir süreç yaşadığına dikkat çeken İşleyen özellikle markalı ve kutulu ihracat için atağa geçilmesi gerektiğine vurgu yapıyor. “ Fuar ve bu kapsamda düzenleyecekleri şölen ile hem Türkiye’de kişi başına düşen zeytinyağı tüketimini artırmayı hem de yabancı alıcılara kalite ve çeşitleri aktarmayı hedeflediklerini dile getiren İşleyen, sektörün gelişimi için tüm dinamikleri birlikte hareket etmeye çağırdı.

Şölenli fuar...
Fuar kapsamında 1. Olivtech Zeytinyağlı Lezzetler Şöleni de düzenlenecek. Ege’ye ait zeytinyağlılar, tatlılar, hamur işleri ve sebze/et yemekleri olmak üzere dört kategoride yemeklerin sergileneceği şölende, katılımcılar birden fazla yemek çeşidi ile yer alabilecekler. Toplanan tüm yemek tarifleri fuar bitiminde kitap haline getirilecek.

Fuar içinde lezzet şöleni

Hürriyet
25.02.11


İZFAŞ’ın Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin (UZZK) desteğiyle organize ettiği Olivtech 2011’de, Türk zeytin ve zeytinyağı, yurtiçi ve dışından gelecek ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
3–6 Mart arasında Fuar Alanı’nda düzenlenen fuara 120 firma katılacak. Fuar kapsamında 5 Mart Cumartesi günü yapılacak Olivtech Zeytinyağlı Lezzetler Şöleni’nde ise birbirinden lezzetli zeytinyağlılar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. İZFAŞ, İzmir Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, İzmir Lokantacılar Odası ve Ege TV işbirliğinde gerçekleşip, önümüzdeki yıllarda uluslararası hale gelmesi planlanan şölene Türkiye genelindeki lokanta ve restoranlar katılıyor. Fuar ve şölen ile Türkiye’de kişi başına düşen zeytinyağı tüketimini artırmaya yönelik seferberliğin de ilk adımları atılacak. Dört kategoride yemeklerin sergileneceği şölende, toplanan tüm yemek tarifleri fuar bitiminde kitap haline getirilecek.

Zeytinyağımız yeni pazarlara ulaşacak

Yeni Asır
23.02.11


1. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı (Olivtech 2011), 3–6 Mart 2011 tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek.
İZFAŞ tarafından Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi'nin (UZZK) desteğiyle organize edilen Olivtech 2011'de, Türk zeytin ve zeytinyağı, yurtiçi ve yurtdışından gelecek ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. İzmir Uluslararası Fuar Alanı'ndaki 2 No'lu holde düzenlenecek fuara 120 firma katılacak. Yer tahsis çalışmaları devam eden fuar ilk yılından itibaren katılımcı ve ziyaretçilerine yeni pazarların kapılarını açmayı hedefliyor.
Fuar kapsamında 5 Mart Cumartesi günü düzenlenecek Olivtech Zeytinyağlı Lezzetler Şöleni'nde ise birbirinden lezzetli zeytinyağlılar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Uluslararası olacak
İZFAŞ, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İESOB), Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, İzmir Lokantacılar Odası ve Ege TV işbirliğinde gerçekleşecek ve önümüzdeki yıllarda uluslararası hale gelmesi planlanan şölene, Türkiye genelindeki lokanta ve restoranlar katılacak. Fuar ve şölen ile Türkiye'de kişi başına düşen zeytinyağı tüketimini artırmaya yönelik seferberliğin de ilk adımları atılacak.
Zeytinyağlılar, tatlılar, hamur işleri ve sebze-et yemekleri olmak üzere dört kategoride yemeklerin sergileneceği şölende, katılımcılar birden fazla yemek çeşidi ile yer alabilecek.
Toplanan tüm yemek tarifleri fuar bitiminde kitap haline getirilecek. Ayrıca aynı gün Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice'nin yönetiminde 'Türkiye'de Zeytinyağının Tüketimini Artırmak' konulu panel düzenlenecek.

No comments: