Tuesday, February 22, 2011

15 yıllık eşi için zeytinyağı üretti

Hürriyet Gazetesi
14 Şubat 2011


Muğla Milas’a bağlı Ağaçlıhöyük’te zeytincilikle uğraşan Ali Osman Menteşe, 15 yıllık eşi Sitare Menteşe için özel zeytinyağı imal etti
Ali Osman Menteşe (65), eşi Sitare Menteşe’yle (65) 1996’da evlendi. Menteşe, evliliklerinin 15’inci yıldönümü dolayısıyla özel bir zeytinyağı üretimi yaptı. Milas’ta elde ettiği ürünleri butik bir işletmede işleyen Ali Osman Menteşe, “Zeytinyağı üretmek benim için büyük bir zevk ve paylaşım duygusu. Ürettiğim zeytinyağlarını genellikle çevremdeki dostlarımla paylaşıyorum. Zaman zaman belirli olayları bu zeytinyağı etiketlerinde taçlandırıyorum” dedi.
Bundan birkaç yıl önce dedesi Murat Salih Menteşe’yle 1908’de Paris’te evlenen babaannesi Fransız asıllı Suzanne Dugeny için evliliklerinin 100’üncü yıldönümü anısına ‘Suzan Nine’ markalı zeytinyağı ürettiğini söyleyen Menteşe, “Geçen yıl da torunum için ‘Torun Osman Reşat’ adı altında bir etiket hazırlamıştım” dedi.
İkinci evliliğini 1996’da Sitare Menteşe’yle yaptığını belirten Osman Menteşe, bu yıl evliliklerinin 15’inci senesi olduğunu, bunu kutlamak, dostlarına haber vermek ve onlarla bu duyguyu paylaşmak için etiket hazırladığını dile getirdi.

Sadece 500 adet şişelendi
Etiketi hazırlama öyküsünü de ‘ilginç’ olarak nitelendiren Menteşe, “Birkaç gün önce rüyamda bir ses bana böyle bir çalışma yapmamı söyledi. Sabahleyin uyandığımda ilk işim eşimle düğünümüzde çektirdiğimiz fotoğrafları elime almak oldu. İçlerinden birini seçerek bu yılın zeytinyağlarının üzerine ‘Sevgiyle ürettik’ sloganıyla yerleştirdik. Yaptığım çalışmadan eşimin haberi yoktu. Daha sonra gösterdiğimde çok mutlu oldu. Bunlar küçük ama önemli şeyler. Evlilik yıldönümümüz için hazırlattığım 500 zeytinyağını yine eşim ve dostumla paylaşacağım” diye konuştu.

Gümüş madalyalı
‘Menteşe Som’ ve ‘Menteşe Olio Mylasa’ markalarıyla ulusal ve uluslararası zeytinyağı fuarlarına katıldığını dile getiren Menteşe, şunları kaydetti: “Menteşe Olio Mylasa markalı sızma zeytinyağımız 2007’de İtalya’da düzenlenen bir fuarda Uluslararası Sızma Zeytinyağı Kataloğu’nda (L’extravergine–2007), Menteşe Som da 2008’deki aynı isimli katalogda yer aldı. Ayrıca memecik zeytinlerinden elde ettiğim Menteşe Som sızma zeytinyağıyla Belçika merkezli Monde Selection kalite değerlendirme kuruluşunca gümüş madalyayla ödüllendirildim. 31 Mayıs–1 Haziran 2009’da İtalya Venedik’te yapılan uluslararası toplantıda da gümüş madalya ve belge aldım.”

1 comment:

Anonymous said...

This site was... how do I say it? Relevant!! Finally I've found something that helped me. Thanks a lot!

Feel free to surf to my blog - uhaul