Sunday, February 06, 2011

Çocuklar için Rusya'ya zeytinyağ Türkiye'den geliyor

06 Şubat 2011,Pazar

Bebelere Yağ

Akhisarlı Alhatoğlu Zeytincilik, bebekler için ürettiği vitaminli ve yumuşak tadı olan özel zeytinyağını Rusya’ya ihraç etti.

Manisa’nın Akhisar İlçesi’nden yedi ülkeye ihracat yapan Alhatoğlu Zeytincilik, çocuklara özel ürettiği “Kids Olio” ile Rusya pazarına girdiği belirtildi. İçerdiği vitaminlerin kaybolmaması için titizlikle üretilen ve daha yumuşak tadı olan olan ürün için, Rus çocukların ardından Japon ve Amerikan çocuklarının da hedeflendiği bildiriliyor.

Doğal sızma

Alhatoğlu Gıda Sanayi ortaklarından Alper Alhat, bebeklere özel ürünün doğal sızma zeytinyağı olduğunu belirterek, farklı türlerdeki zeytinlerin belli oranda karışımından üretildiğini anlattı. Alhat, “Zeytin danesini dalından kopararak yediğinizde tadı acıdır. Acılık zeytinyağına ne kadar çok geçerse o kadar iyidir, ama o zaman çocuklar tüketemiyor. Bu nedenle çocuklar için zeytinyağı üretmeye karar verdik” dedi.

Küçük şişeler

Rusya pazarında çocuklara yönelik satılan her ürün için belge alınması gerektiğini kaydeden Alhat, ilgili kurumlardan sertifikaları aldıklarını belirtti.

Alhat, “Zeytinyağının fazla havayla temas etmesi kalitesinin düşmesine neden oluyor. Bu nedenle 250 mililitrelik şişelerde üretiyoruz” dedi. Alhat, Kids Olio ile iç pazara girmeye niyetleri olmadığını söyleyerek, ihracata başladıkları ABD’de pazar paylarını artırmayı ve Japonya pazarına girmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

No comments: