Monday, February 21, 2011

MOSKOVA’DA TANITIM GRUPLARI ŞOV YAPTI

21 Şubat 2011,P.Tesi


Doğalgaz ve petrol fiyatlarındaki yükselme ile birlikte Rusya’daki refah artışından pay almak isteyen Türk ihracatçıları, 07-11 Şubat 2011 tarihleri arasında Rusya’nın Moskova şehrinde düzenlenen PRODEXPO 2011 Gıda Fuarı’na çıkartma yaptı. Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nin gerçekleştirdiği fuara Milli Katılım Organizasyonu ile 8, bireysel katılımlarla 19 Türk firması yanında, Su Ürünleri Tanıtım Grubu ve Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi info-stand ile katıldı.

Türkiye’nin 2009 yılında Rusya’ya tarım ürünleri ihracatının 840 milyon dolar seviyesinde olduğunu belirten Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper, 2010 yılında bu rakamın yüzde 29’luk artışla 1 milyar 85 milyon dolara çıktığını, Türkiye’nin Rusya’ya toplam ihracatının ise 3 milyar 310 milyon dolardan yüzde 41’lik artışla 4 milyar 679 milyon dolara yükseldiğini, Rusya’daki gıda fuarlarına katılarak Rusya’nın ithalatından daha büyük pay almak istediklerini söyledi.

2011 yılında 9 tane uluslar arası fuara Milli Katılım Organizasyonu gerçekleştirmek üzere Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından yetkilendirildiklerini vurgulayan Alper, PRODEXPO 2011 Gıda Fuarı’nın bu yıl katıldıkları ikinci gıda fuarı olduğunu dile getirdi. Alper, “Milli katılım organizasyonu ile fuara katılan firmalar kuru meyva, ambalajlı doğal kaynak suyu,zeytin –zeytinyağı, hindi ve fındık ihracatı için bağlantılar yaptılar. Katılımcı standlarımızı ve Ege İhracatçı Birlikleri info standını Rusya Federasyonu’nda yerleşik firmaların yanı sıra Ukrayna, Moldova, Beyaz Rusya vb. çevre ülkelerden de ithalatçı firmalar ve zincir mağaza yetkilileri ziyaret etti” diye konuştu.

Doğu Avrupa’nın en büyük gıda fuarı olan PRODEXPO 2011 Gıda Fuarı’na 55 ülkeden 2030 firma katıldı ve 50 bin kişinin üzerinde profesyonel ziyaretçi fuarı gezdi. Türkiye’de su ürünleri ve hayvansal mamuller, zeytin ve zeytinyağı, kuru meyve sektörleri başta olmak üzere birçok ihracatçı sektörün Rusya’yı hedef pazar olarak seçtiğini kaydeden Alper, şunları söyledi: “Rusya’ya yakınlık ve son dönemdeki iyi siyasi ilişkilerimizi kullanarak ihracatımızı arttırmak istiyoruz. 2010 yılında Türkiye Rusya’ya toplamda 5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi bu rakamı 2-3 yıllık süreçte 10 milyar dolara çok rahatlıkla çıkarabiliriz. Türkiye’den Rusya’ya yapılan ihracatta tarım sektörünün payı yüzde 23 seviyesinde bu oranı da arttırmak istiyoruz.”

SU ÜRÜNLERİ TANITIM GRUBU İKİNCİ KEZ KATILDI

Rusya’yı hedef Pazar olarak belirleyen Su Ürünleri Tanıtım Grubu, PRODEXPO 2011 Gıda Fuarı’na bu yıl ikinci kez katıldı. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu Eşbaşkanı Melih İşliel, Rusya ve çevre ülkelerden gelen alıcılara Türkiye’deki su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü hakkında bilgi verdi. STG Eşbaşkanı Melih İşliel, Rusya pazarında yaptıkları tanıtım çalışmaları sayesinde 2010 yılında Rusya’ya su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatında yüzde 235 oranında artış sağladıklarını belirterek, “Rusya’yı hedef pazar seçerken ‘Ruslar votkayı Türk balığı ve tavuğu ile içecek’ demiştik. Bu hedefimize doğru ve hızlı adımlarla ilerliyoruz. 2011 yılının Ocak ayındaki ihracat performansımızdaki artışta 2010 yılı ile paralellik gösteriyor. STG standını ziyaret eden Ruslara Türk balıklarını nasıl en güzel pişireceklerini anlatan Rusça yemek tarifleri kitabı dağıttık” dedi.

Türkiye’nin 2010 yılında Rusya'dan petrol ve doğalgaz ağırlıklı olmak üzere 21,6 milyar dolar ithalat yaptığına işaret eden İşliel şöyle konuştu; “Türkiye'nin makası daha fazla açmamak için ihracatı artırmaktan başka alternatifi de yok. Ege Bölgesi’nde son derece gelişmiş olan tarım ürünleri ve işlenmiş tarım ürünleri sektörü Rusya’ya ihracatta yoğunlaştığı takdirde Ege Bölgesi’nden Rusya’ya 71.5 milyon dolar seviyesinde olan tarım ürünleri ihracatımız ciddi bir ivme kazanacaktır.”

ZZTK PRODEXPO’DA 6 BÖLGENİN ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞLARINI TANITTI

Türkiye, son 10 yıllık süreçte zeytin ağacı varlığını 90 milyondan 160 milyona çıkarınca, zeytin ve zeytinyağı ihracatının tanıtımı daha büyük önem kazandı. Bu amaçla, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği tarafından ortaklaşa kurulan Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, kişi başı geliri yüksek olan hedef pazarlarda tanıtımlarını hızlandırdı. ZZTK, son olarak 7-11 Şubat 2011 tarihleri arasında Rusya’da düzenlenen PRODEXPO 2011 Gıda Fuarı’na info-stand ile katıldı.

ZZTK olarak 2011 yılında Rusya Federasyonu’nun aralarında bulunduğu 5 ülkeyi hedef pazar olarak seçtiklerini ifade eden Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı ve ZZTK Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özdolgun, “141 milyon nüfusu ve 15 bin dolar civarı kişi başı milli geliri ile önemli bir pazar konumunda olan Rusya’nın 10 milyonu aşan nüfusu ile başkenti Moskova’da düzenlenen PRODEXPO 2011 Fuarı’nda ZZTK’nın standı büyük ilgi gördü. 5 günlük fuar süresince ZZTK standında, 6 ayrı bölgenin naturel sızma zeytinyağları, siyah ve yeşil zeytin ile zeytin ezmeleri ve soslu yeşil zeytin ürünleri ziyaretçilerin beğenilerine sunuldu. Fuarın en ilgi çeken standlarından biri olan ZZTK standında ayrıca, tadımı yapılan 6 bölge zeytinyağı için bir de anket düzenledik. Söz konusu anket sonucunda, Aydın bölgesi zeytinyağının yüzde 36, Mut bölgesi zeytinyağının yüzde 18, Antakya bölgesi zeytinyağının yüzde 14, Edremit bölgesi zeytinyağının yüzde 12, Ayvalık ve Akhisar bölgeleri zeytinyağlarının yüzde 10 oranında beğenildiği görüldü” şeklinde konuştu.

11 comments:

Anonymous said...

çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı personeli denetimelere gittiklerinde işçilere anket yapacağız diye " biz sizin haklarınızı koruyoruz ne kadar para alıyorsunuz " diye sormaktadırlar. İşçi işveren ve ekonomi düşmanlığı yapmaktadırlar.

Anonymous said...

çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı personeli denetimelere gittiklerinde işçilere anket yapacağız diye " biz sizin haklarınızı koruyoruz ne kadar para alıyorsunuz " diye sormaktadırlar. İşçi işveren ve ekonomi düşmanlığı yapmaktadırlar.

Anonymous said...

çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı personeli denetimelere gittiklerinde işçilere anket yapacağız diye " biz sizin haklarınızı koruyoruz ne kadar para alıyorsunuz " diye sormaktadırlar. İşçi işveren ve ekonomi düşmanlığı yapmaktadırlar.

Anonymous said...

I was suggested thiѕ blog via my cousin. I am not certаіn whether oг not thiѕ submit is written
vіa him as nobody else геcognize such specifiс aрproхimately my problem.

You aгe amаzing! Thank you!

Here іs my web site :: host university
My weblog ... study abroad in italy

Anonymous said...

My rеlatiνеs always say that I am killing my
time here at net, except Ӏ know Ι am
gettіng knowledge all the time by гeаding such pleаѕant posts.


Hеre іs my ωeblog ... SEOPressor V5
Also visit my homepage ; SEOPressor V5

Anonymous said...

Keeр on ωriting, grеat job!


Here is mу sitе bridal gowns by oleg cassini

Anonymous said...

Hi! I just wanted to ask if yοu ever have any tгοuble ωith hаckers?

My laѕt blog (wordρгess) was hacked anԁ I ended up lоsing
a fеw months of hагd work due tο
no backuρ. Do уou have any solutions to stop haсkeгs?


Look into my web site ... SEOPressor V5

Anonymous said...

Hі to all, the contеnts exiѕting at this wеbsite are genuіnelу
amazing for people eхpeгience, wеll, keeρ uр the nіce ωork felloωѕ.


Feel fгeе to visit my weblog - wedding Dresses
my site > preserving your wedding dress

Anonymous said...

Genuinely no matter if someone doesn't know afterward its up to other visitors that they will assist, so here it occurs.

my blog - SEO

Anonymous said...

Currently it apрeаrs lіke Exρressіоn Engine is the prefеrгed blogging platform οut there гight now.
(frοm ωhat I've read) Is that what you'гe
using on your blοg?

mу web-site - SEOPressor

Anonymous said...

This text is invaluable. How can I find out more?

Also visit my blog post :: canlı tv izleme