KARŞIYAKA SAĞLIKLI BESLENME VE YEREL LEZZET GÜNLERİ
10–11 MAYIS 2010
EGE ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
ve
EGE ÜNİVERSİTESİ HALK SAĞLIĞI A.D. İŞBİRLİĞİ İLE
Ege Bölgesi Zeytinyağlı Sebze Yemekleri, Zeytinyağlı Sarma ve Dolmalarıdır.
1.Gün:
SAĞLIKLI BESLENME VE SAĞLIKLI YEMEK YAPMA EĞİTİMİ
Saat 11.00 - 12.00 Sağlıklı Beslenme Eğitimi
UZZK Başkanı Sn. Dr. Mustafa Tan( Açılış Konuşması)
Uzm. Dr. Işıl ERGİN(Beslenme Sağlık İlişkisi)
Saat 13.30 - 17.00 Sağlıklı Gıda Hazırlama Eğitimi
Zeytinyağı ve Sağlık
Prof. Dr. Aytaç SAYGIN GÜMÜŞKESEN
Gıdaların Satın Alınması, Hazırlanması ve Pişirilmesi Sırasında Oluşabilecek Besin
Öğesi Kayıpları ve Hijyen Kuralları
Prof. Dr. Sibel KARAKAYA
Doç. Dr. Duygu KIŞLA
Gıdalarda Kullanılan Katkı Maddeleri ve Sağlık
Doç. Dr. Yeşim ELMACI
2.Gün:
EGE ZEYTİNYAĞLI YEMEK YARIŞMASI
1. Oturum: Zeytinyağlı Sebze Yemekleri Değerlendirmesi (Saat: 11.00 - 12.30)
JÜRİ ÜYELERİ
1. Nedim ATİLA
2. Prof. Dr. Sibel KARAKAYA
3. Prof. Dr. Aytaç SAYGIN GÜMÜŞKESEN
4. Ümmühan TİBET (UZZK Temsilcisi)
5. Dr. Ayhan BÖREKÇİ
6. Dt. Handan ARDA
2. Oturum: Zeytinyağlı Sarma ve Dolmaların Değerlendirmesi (Saat: 13.30 - 15.00)
JÜRİ ÜYELERİ
1. Nedim ATİLA
2. Birsen DURAK
3. Prof. Dr. Gülden OVA
4. Prof. Dr. Sedef NEHİR EL
5. Doç. Dr. Yeşim ELMACI
6. Ümmühan TİBET (UZZK Temsilcisi)
ETKİNLİK YERİ
Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Yemek Yapma Eğitimi
Karşıyaka Belediyesi Nikâh Sarayı 10 Mayıs 2010 Pazartesi Saat: 11.00 - 17.00
Ege Bölgesi Zeytinyağlı Yemek Yarışması
Karşıyaka Park Cafe 11 Mayıs 2010 Salı Saat: 11.00 - 15.00
YARIŞMA KATILIM KOŞULLARI ŞARTNAMESİ
Karşıyaka’da ikamet edenler yarışmaya katılacaktır.
Yarışmaya profesyonel aşçılar katılamaz.
Yarışmaya katılım 1. kategori 35 kişi 2. kategori 35 kişi olmak üzere toplam 70 kişi ile
sınırlıdır. Yarışmacıların erken müracaat etmeleri menfaatlerinedir. Son başvuru tarihi
30 Nisan 2010 mesai bitiminde son bulacaktır.
Bu eğitimin tamamına katılan halkımıza Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü
tarafından Katılım Belgesi verilecektir.
Yarışmaya katılacak olan kişilerin, bir gün önce yapılacak olan söz konusu eğitime
katılması zorunludur.
Yarışmacılar, kendi isimleriyle yarışacaktır ve katılacakları yarışma kategorisi için kayıt
formunu eksiksiz olarak doldurmaları gereklidir.
Ayrıca yarışmaya katılacakları yemeğin, kullanılan malzeme listesi ve yemeğin yapılışını
açıklamalı yazılı tariflerini başvuru formu ile birlikte son başvuru tarihine kadar
müdürlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir.
Zeytinyağlı yemeklerin ege yöresel yemeği olması zorunludur.
Başvuru formundaki yemek ismi ve tarifi ön heyetçe incelenecek Ege zeytinyağlısı olduğu
doğrulandıktan sonra yarışmaya kabul edilecektir.
Yarışmadan sonra, yarışmaya katılan yemeklerin tarifleri yarışmacıların isimleri ile
birlikte yayınlanacak el kitapçığında yer alacaktır. Ayrıca yarışmacılara bu kitapçık
hediye edilecektir.
Kategorilerde yarışacak yemekler; yarışma alanına hazır olarak getirilecektir.
Katılacakları kategorinin değerlendirmesi başlamadan en az yarım saat önce belirlenen
yerde sunuma hazır olarak bulunmaları gereklidir.
Yarışmaya katılan yemeklerin sunumunda, en fazla 40 cm çapında yuvarlak veya 30 cm
uzunluğunda köşeli sunum tabağı ve 3 porsiyon tadım tabağı ile sunum yapacaklardır.
Yemeklerin sunumunda; görüntü, doku, lezzet, sunuş biçimi, orjinallik, içerik-
kompozisyon gibi kriterlere dikkat edileceğinden yarışmacıların hazırlıklarını bu
değerlere göre yapmaları menfaatlerine olacaktır.
No comments:
Post a Comment