Thursday, March 01, 2007

EMYO Öğrencileri de Zeytin Dostu oldu.

Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ölken, Başkan Yardımcısı Mustafa Alhat, Genel Sekreter Zafer Özer ve Edremit Temsilcimiz Ahmet Ertür, Edremit Meslek Yüksek Okulu'nda öğretim üyesi Mücahit Kıvrak'ın daveti ile Zeytincilik Bölümü öğrencileri ile Edremit Endüstri Meslek Lisesi'nin zeytincilik programına devam eden öğrencilere seminer verdi.

Seminer sonunda okulun öğrencileri derneğimize üyelik başvuru formlarını teslim ettiler. Yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı seminerde öğrencilere dernek takvimi ve yayınları da dağıtıldı.
Seminerde konuşan Zeytindostu Derneği Başkanı Metin Ölken,
"Türkiye'de 10 yıl önce EZZİB tarafından üretim hamlesi başlatılmıştı, Zeytindostu ile birlikte tanıtım hamlesini başlattık. Ülkemizde zeytinyağı tüketimi yok denecek kadar az. Bu da Türk halkının zeytinyağını tanımadığını gösteriyor. Tanıtım hamlesiyle Türk halkını zeytinyağı ile tanıştıracağız." dedi. İçeride tanıtım atağı başlatırken yurtdışında da Türk zeytinyağını için üst kimlik oluşturmanın gereğine değinen Ölken, "Sektörün önü açık. Önümüzdeki yıllarda ciddi anlamda yetişmiş iş gücüne ihtiyaç olacak ve öğrencilerimizin iş bulma sorunu ortadan kalkacak." diye konuştu. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Ölken, Türk zeytin ve zeytinyağı sektörü için birinci önceliğin iç pazar olduğunu, iç pazarda ne kadar güçlü olursak dışarıda elimizin o ölçüde güçlü olacağını söyledi.
Seminerde Zeytindostu Derneği'nin kuruluşu, faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi veren Genel Sekreter Zafer Özer de tanıtımla sektörün tüm sorunlarının kısa sürede çözüleceğini ve kişi başı yıllık tüketimin artırılabileceğini dile getirdi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Alhat da öğrencilerin zeytin ve zeytinyağı üretimine yönelik soruları yanıtladı.

Edremit Kaymakamı Ekrem Büyükata'yı da ziyaret eden Zeytindostu Derneği yöneticileri, Ocak ayında Zeytindostu Derneği tarafından düzenlenen Anatolive Fuarı hakkında bilgi verdi. Kaymakam Büyükata, son yıllarda yapılaşmaya bağlı olarak Edremit'te bazı zeytinliklerin kesilmesinden üzüntü duyduğunu ifade etti. Ayrıca semt pazarlarında teneke içinde satılan zeytinyağlarının kontrol altına alınması için bir dizi önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Kaymakamlığın ardından Edremit Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer'i makamında ziyaret eden heyet, Denizer'den Edremit'teki zeytin varlığı hakkından bilgi alırken önümüzdeki yıl ikincisi düzenlenecek Anatolive Fuarına katılım sağlanması için söz alındı. Zeytindostu Heyeti'nin Edremit ziyaretinin son durağı Edremit Ticaret Odası oldu. Edremit Ticaret Odası Zeytinyağı Meslek Komitesi Başkanı Doğan Öğe'den bilgi alan Zeytindostları, Edremit Ticaret Odası ile sektörün gelişimine katkı sağlayacak projelerde işbirliği yapabileceklerini belirttiler.

No comments: