Wednesday, April 04, 2007

İZMİR'İN AKDENİZLİ FUARI; VİNOLİVE



Fotoğraf : U.Erdal Özer
Akdeniz'in ruhu 26-29 Nisan 2007 tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanına taşınacak.

VINOLIVE 2007 - 4. Şarap, Zeytin, Zeytinyağı ve Alkollü İçecekler Fuarı'nı İZFAŞ düzenliyor.
Bu toprakların vazgeçilmezi iki ürün; şarap ve zeytinyağı antik dönemden bu yana sürdürdükleri büyülü birlikteliklerini Kültürpark'a getirirken; beslenme ve sağlık arasındaki yakın ilişkinin somut kanıtlara dönüştüğü günümüzde, Akdeniz beslenmesine özgün lezzetler, Akdeniz Mutfağı'nın yaşatıldığı şehir İzmir'de düzenlenen VİNOLİVE Fuarı'nda yeniden keşfedilecek.

26-29 Nisan 2007 tarihleri arasında, Uluslararası İzmir Fuar Alanında gerçekleştirilecek fuarda amaç; üzümün ve zeytinin anavatanı Anadolu'nun ürün çeşitliliğini sergilemek ve Türk firmalarının global pazardaki rekabet güçlerini artırmasına yönelik faaliyetlerde bulunmak. Nihai hedef ise dünya çapında söz sahibi olan, yabancı ilgisinin yoğun olduğu, sadece gıda maddelerinin değil "Akdenizlilik"fikrinin de vurgulandığı bir fuar yaratmak.

Fuarın katılımcı ve ziyaretçi profilini oluşturan sektör üretici ve alıcıları, makine - yedek parça ve yan sanayi üreticileri, ziraatçılar, sektör tedarikçileri ve lojistik destek hizmeti veren kuruluşlar, ticaret odaları, sektörel dernek ve birlikler, otel ve zincir market yöneticilerinin organizasyona yönelik yoğun ilgisi dikkat çekerken; çevre ülkeler başta pek çok ülkeden ziyaretçi ve alım heyetleri fuarı ziyaret etmek için girişimde bulunuyor.

Vinolive Fuarı'na geçtiğimiz yıl yedi ülkeden 30'u yabancı toplam 104 firma katılmış; dört gün süren fuarı 10.233 kişi ziyaret etmişti. VINOLIVE 2007 - 4. Şarap, Zeytin, Zeytinyağı ve Alkollü İçecekler Fuarı profesyonel ziyaretçilere açık olurken; fuar, düzenlenen tadım şovları ve çeşitli toplantılarla da renklenecek.

No comments: