Monday, May 07, 2007

UZZK'da uzlaşma arayışları

DÜNYA GAZETESİ
-07 MAYIS 2007, İZMİR -

Geçen ay Resmi Gazete'de yönetmelikleri yayınlanan Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK), sektörde yeni tartışma yarattı.

Yönetmeliğin acele hazırlandığını ve çeşitli yanlışlarla dolu olduğunu savunan Zeytindostu-Zeytin ve Zeytinyağı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ölken, sektörde özlenen uzlaşma ve ortak akılın oluşması için yönetmeliğin değiştirilmesini istedi. Yönetmelikteki yanlışlar düzeltilmeden hayata geçecek bir konseyin ölü doğacağını, aksaklıkların sektörün tüm bileşenlerin görüşünün alınarak düzeltilmesini öneren Ölken, "UZZK yönetmeliği üzerinde değerlendirme yapmak ve Tarım Bakanlığı'ndan talep edilecek düzeltmeleri belirlemek amacıyla sektörün tüm bileşenlerini acilen 1 günlük çalışma toplantısına davet ediyoruz. Bu toplantının sektörde aranan uzlaşma için ciddi adım olacağına inanıyoruz" dedi.

UZZK İcra Kurulu Başkanı Dr.Mustafa Tan ise, konseyin kurulmasının geciktirilmemesini istedi. Tan, "Yönetmelik çıktı. Bundan sonra uygulama süreci başlayacak. Süreç içinde aksaklıklar ortaya çıkarsa değişiklik yapılır. Ama birileri itiraz ediyor diye konseyin kurulması sürekli ertelenecek mi?" şeklinde konuştu.

No comments: