Monday, October 19, 2009

AKHİSAR’A ZEYTİN DİKMEYE VE ZEYTİN HASADINA DAVETLİSİNİZ…

17 Ekim 2009,C.tesi

Kendi zeytin fidanınızı dikmek, zeytin hasadı yapmak, zeytinyağı fabrikasında zeytin sıkımına tanıklık etmek, helikopterle zeytinliklere gökyüzünden bakmak, birbirinden lezzetli zeytinyağlı yemekleri tatmak ister misiniz? O halde Aksihar’da düzenlenecek 4. Türkiye Zeytin Hasat Şenliği’ne davetlisiniz…

Sofralık zeytin üretiminde lider konumda olan ve 10 milyon meyve veren zeytin ağacına sahip Akhisar’da, 30 - 31 Ekim – 01 Kasım 2009 tarihlerinde, “4. Türkiye Zeytin Hasat Şenliği” düzenleniyor.

Akhisar Ticaret Borsası, Akhisar Belediyesi, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası, Akhisar Ziraat Odası, Zeytinliova Belediyesi, AK-SEK Vakfı, Akhisar Aktif İşadamları Derneği, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Zeytindostu Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği organizasyonda; zeytin hasatından, zeytinyağı tadımınına, zeytin fidanı dikiminden helikopterle fidanlıkların gezimine kadar birbirinden renkli etkinlikler olacak.

Etkinlikler kapsamında, Zeytin Hasat Şenliği’ne katılacak gazetecilerin her birinin adına birer tane zeytin fidanı dikimi yine basın mensuplarının kendileri tarafından gerçekleştirilecek. Gazeteciler, bundan sonra geleneksel olarak her yıl yapılacak zeytin hasat şenliklerinde kendi ağaçlarının ürününü hasat edebilecekler.

Program

31 Ekim 2009 Cumartesi
08.00 – 10.00 – Kahvaltı
10.30 – Zeytin hasadı için Zeytinliova’ya hareket
11.00 – Zeytin Hasadı
11.45 – “Basın Zeytinliği”ne zeytin fidanı dikimi
12.30 – Zeytinyağı Tesisi Gezisi
13.15 – Zeytin İşleme Tesisi Gezisi
14.00 – Zeytinliova Gölet’te Akhisar’a özgü zeytinyağlı yemekler ve Ramiz Köfte tarafından servis edilecek “Akhisar Köfte” eşliğinde öğle yemeği
15.30 – “Zeytin’de dünya ikinciliğini hedefleyen Türkiye’nin hedefinde Akhisar’ın rolü ve önemi” konulu panel.

No comments: