Thursday, March 04, 2010

Köşk Kooperatifi, kalitede çıtayı yükseltti

Zeytin Ağacı
4 Mart 2010,Perş.


Aydın Tariş Köşk Zeytinyağı Kooperatifi yenilenen modern altyapısı ve makine parkıyla Türkiye’de bu alanda kalite çıtasını yükseltti. Dünyadaki emsalleriyle yarışır hale gelen tesisin modernizasyonu için, 4 faz standartlarına uyan projesiyle teşvik almayı başardıklarını anlatan kooperatifte Tariş Temsilcisi olan Hasan Köşklü, “ISO 14001 kıstaslarına uyması sebebiyle projemiz kabul gördü” diye konuştu.

Yenilenen fabrikada zeytinin birçok çıktısını ekonomiye kazandırdıklarını anlatan Hasan Köşklü, tesiste hiçbir şekilde gıdanın yere düşmeden üretim sürecine sokulduğunu da sözlerine ekledi. Bu yıl sıfır karasu deşarjıyla fabrikalarını faaliyete soktuklarını söyleyen Köşklü, kendilerine ISO 22000 standartlarını tutturmayı hedeflediklerini anlatarak şu bilgileri verdi;

“Tamamen ekolojik, yüksek standartlarda üretimimizi gerçekleştireceğiz. Biz ISO 22000 standartlarını karşılamayı hedefledik. O belgeyi alabilecek şekilde fabrika hazırlanıyor. 2004 ‘te de en yeni teknolojiyi biz kurduk. Bu seneye iddialı girdik. Bu sistemimizle Türkiye’deki ilk 5 fabrikadan biri olabiliriz. Tesiste bir hijyen koridoru oluşturduk. Altyapıyı iki faz teknolojisinde önemli aşamalar kaydetmiş bir firmanın ürünleriyle kurduk. Üretici lehine randıman olarak verimli bir sistem. Biz bu makinelerle randıman kaybı yaşamayacağız. Bu makinelerden Türkiye’de 3 adet var.”

EL DEĞMEDEN KROM NİKEL TANKLARA

İşletmelerinde gıdaya hiçbir şekilde el değmediğini anlatan Köşklü, bütün süreçlerin elektronik olarak tamamlandığını da kaydetti. Köşklü sözlerini şöyle sürdürdü;

“Tesisimizde sadece makineleri değil, tabanları da yeniledik. Bu işletmede gıda hiçbir şekilde yere temas etmeyecek. Klasik helezonlar, yerde bölüntüler de yok. Her iki ünitenin de kontrolü bir operatör tarafından sağlanacak. Bütün süreçler elektronik. Zeytinin her şeyinin bir ekonomik değeri var. Zeytinin birçok çıktısını ekonomiye kazandırıyoruz. Zeytinyağımız el değmeden krom nikel tanklarımıza nakledilecek. Misyon aynı vizyonu değiştirdik.”

No comments: