Wednesday, March 10, 2010

Zeytinci Akova'yı istiyor

Haber Körfez
08 Mart 2010,P.Tesi



TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliğinde 10 Mart Çarşamba günü yapılacak olan genel kurul öncesinde yeni bir başkan arayışına giren muhalif gurup, Edremit Körfezi’ne gelerek buradan Fikret Akova’nın aday olmasını istediler ve destek sözü verdiler.

Burhaniye Belediye ve TARİŞ’e bağlı S.S. 76 nolu Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı olan Fikret Akova’nın 10 Mart Çarşamba günü İzmir’de yapılacak olan genel başkanlık seçiminde 25 senedir başkanlık yapan Cahit Çetin’in karşısında aday olmasını isteyen Aydın ve ilçelerinden gelen 150 kadar üretici körfezdeki kooperatifleri bir bir gezerek destek istediler.

Burhaniye Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliğine bağlı Burhaniye Kooperatifinde konuşan Aydın, Köşk ve Çine Kooperatiflerinin başkanları ve bu kooperatife bağlı bulunan üyeler, TARİŞ’in yeni bir yönetime şiddetle ihtiyacı olduğunu bildirdiler.

Tek gelirlerinin zeytinden olduğunu ifade eden zeytin üreticileri, Burhaniye’ye Fikret Akova’nın başlarına geçerek başkanlık görevini üstlenmesini istemek için geldiklerini söylediler.

TARİŞ’in Burhaniye’de en yüksek kar eden ve vergi rekortmeni olan bir kooperatif olmasının başarının göstergesi olduğunu kaydeden üreticiler, tek çarenin başarılı yönetici Akova’nın TARİŞ’in başına geçmesi olduğunun altını çizdiler.

No comments: