Tuesday, September 07, 2010

ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI REKOLTE TAHMİN ÇALIŞMALARI

07 Eylül 2010,Salı

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli 2010–2011 Zeytin ve Zeytinyağı Rekolte Tahmin çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı:

"Borsamız ilk kez 1993/94 sezonunda başladığı ve aralıksız 17 yıldır devam eden Zeytin ve Zeytinyağı rekolte tahmin çalışmalarına 2010/11 sezonunda da devam etme kararı almıştır.
Rekolte tahminleri Borsamızın gelenekselleşmiş ve sektöre fayda getiren, yön veren çalışmaları arasında yer almaktadır. Bu karar ile geleneklerimize sahip çıkılacak ve uzun süredir devam eden bilgi birikiminin devamlılığı da sağlanmış olacaktır.

ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI REKOLTE TAHMİN ÇALIŞMALARINDA İLGİLİ KURUMLARLA İŞBİRLİĞİNDEN YANAYIZ…

Yapacağımız bu çalışma için Tarım Bakanlığı ile görüşülmüş ve sonuçların Bakanlık ile paylaşılmasının uygun olacağı Borsamıza resmi olarak bildirilmiştir. 20 Eylül tarihi itibariyle başlanacak olan çalışmalara önceki yıllarda katılan tüm kurumların iştirak etmesi dileğindeyiz. Bu amaçla, ilgili tüm kurumları birlikte çalışmaya ve işbirliğine davet edeceğiz. Ayrıca, zeytin üretim bölgelerinde yer alan Ticaret Borsalarının da çalışmaya destek olmaları için talepte bulunacağız.
Zeytin ve zeytinyağı rekoltesinin ilerleyen dönemde, daha bilimsel ve objektif kriterlere dayanan uzaktan algılama yöntemi ile gerçekleştirilmesi amacıyla yapmayı planladığımız projenin çalışmalarına da ayrıca devam edilmektedir.
Hedefimiz bu çalışmanın ilgili kurumların işbirliğinde, üyelerimize ve sektöre fayda sağlayacak şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktır."

No comments: