AA
29 Eylül 2010,Çarşamba
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (iyte) Kampüsü İçinde Yer Alacak Zeytinyağı Fabrikasının Temeli Törenle Atıldı
İYTE'nin 2010-2011 akademik yılı açılış töreninden sonra, Kampüs içerisinde 650 metrekarelik alanda faliyet gösterecek zeytinyağı fabrikası için temel atma töreni düzenlendi.
Günde 3 vardiya ile 40 ton zeytin işleyebilmesi planlanan fabrikada 20 kişinin çalışacağı öğrenildi.
İYTE Vakfı üyesi Aşkın Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, zeytinden zeytinyağına geçiş işleminde ortaya çıkan atık suyun zararlı unsurlarının yok edilerek faydalı bir ürüne dönüştürüleceğini ve bu işlemi gerçekleştiren ilk kuruluş olacaklarını belirtti.
Yılmaz ayrıca İzmir Zeytincilik Enstitüsü ve Tariş ile ortaklaşa çalışarak, ağacının dalında olgunlaşan ve dünyada tek olan Urla Hurması adlı sofralık zeytini AR-GE merkezlerinde geliştirip piyasaya sunarak kazanç elde edeceklerini ifade etti.
Temel atma törenine, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, İYTE Rektörü Zafer İlken ve Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu katıldı.
No comments:
Post a Comment