AA
18 Ekim 2008,Cumartesi
Türkiye'nin önde gelen zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Edremit ilçesinde, salamuralık zeytin hasadına başlandı. Edremit Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer, yaptığı açıklamada, üreticilerin, işlenmediği için daha karlı bulunması nedeniyle ürünlerini ağaçtan erken toplayarak, salamuralık olarak satmayı tercih ettiklerini belirtti.
Paraya çok ihtiyacı olan çiftçilerin de zeytinlerini erken hasat ederek pazara getirdiğini ifade eden Denizer, "Zeytin daha yeşilken, yani tam olgunlaşmamışken hasat ediliyor. Bu zeytini genellikle hanımlar satın alıyor. Taşla kırılarak ezilen ya da bıçakla çizilen yeşil zeytin, salamura yapılıp, sofralık olarak tüketiliyor" dedi.
Denizer, salamuralık zeytin satışı bir ay süreyle yapabildiklerini, ürünün tam olgunlaşmasıyla birlikte ürünün yağlığa döndüğünü kaydetti. Salamuralık zeytinin kilosu, kalitesine göre 2-3 YTL'den satılıyor.
No comments:
Post a Comment