Sunday, January 28, 2007

Anatolive 2007, 1. Avrasya Zeytin, Zeytinyağı ve Prosesleri Fuarı & Kongresi Sona Erdi.



25-26-27 Ocak 2007 tarihleri arasında İstanbul Expo Center’de yapılan, sektörün en önemli firmalarının, zeytin bölgesi belediyelerinin, kooperatiflerin, sivil toplum kuruluşlarının katıldığı, sektörün ilk müstakil ve en önemli fuarı hüviyetindeki 1.Avrasya Zeytin, Zeytinyağı ve Prosesleri Fuarı & Kongresi başarıyla gerçekleştirildi.

Çok sayıda ziyaretçinin gezdiği Fuar & Kongre etkinlikleri kapsamında Tadım Paneli Seminerleri, Özel Türk-Yunan Mutfağı Demonstrasyonları ve Türk Zeytin & Zeytinyağı Kongresi yapıldı.
Fuar'ın en sevimli köşelerinden biri de artık bir zeytin fotoğrafçısı kimliği ile tanıdığımız sevgili Urungu Erdal Özer'in güzelim fotoğraflarından oluşan sergi idi.

27 Ocak 2007 Cumartesi günü yapılan Geleceğin Bereketi Türk Zeytinyağı ve Zeytini Kongresinde, Prof. Dr. Kenan Mortan’ın moderatörlüğündeki, IOCC Başkanı Habib Essid, Avrupa Birliği Komisyonu Uzmanı Ignacio Clavero, DTM İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Sever ve Prof. Dr. Yahya Laleli (Laleli Zeytinyağları)’nin konuşmacı olduğu 1. Oturumda zeytinyağının üretimi, ekonomisi, sorunları ve insan sağlığı ile ilgisi konuşuldu.

Öğleden sonra yapılan, yine Prof. Dr. Kenan Mortan’ın moderatörlüğündeki zeytinin ele alındığı 2. Oturumda ise yine IOCC Başkanı Habib Essid ve Mustafa Sever’in yanı sıra Edremit Zeytin Araştırma Enstitüsü’nden Murat Küçükçakır ve Marmara Birlik Entegre Tesisleri Müdürü Ertuğrul Doğan Alp konuşmacı olarak yer aldılar.

Başarılı Fuar & Kongre, son yıllarda ülkemizde büyük atılım içinde olan zeytin & zeytinyağı sektörünün geleceğin yıldızı olmak yolundaki umutlu ilerleyişinin önemli bir göstergesiydi.

No comments: