Wednesday, August 02, 2006

İhracatçılar kararı rekolte sonrasına bıraktı



Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği'nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'ndan karar çıkmadı.

2006/2007 zeytinyağı ve zeytin ihraç politikalarının belirlenmesi amacıyla toplanan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Genel Kurulu'ndan her iki konuyla ilgili karar alınması için rekoltenin beklenmesi sonucu çıktı.

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu kurulması konusu ise gündemde yer almadığı için görüşülmedi. Birlik üyelerinin çoğunluğunun ithalat ve ihracatta her türlü yasağın kalkması yönünde görüş bildirdiği toplantıda Tariş Genel Müdürü Güngör Şarman ihracattaki yasakların kaldırılması konusunun oylanmasını istedi ancak genel kurul oy çokluğu ile oylamanın rekolte sonrasına ertelenmesini kabul etti. Naturel 2 asit ve lampant (ham) zeytinyağının dökme olarak ihracatındaki yasağın kaldırılması ile dahilde işleme rejimi kapsamında zeytin ithaline izin verilmesi konuları hakkında bazen dozu oldukça yükselen tartışmalar yapan birlik üyeleri kutulu ve ambalajlı ihracatının artırılmasının şart olduğunda görüş birliğine vardılar.

Fat Zeytincilik'ten İzzet Fat'ın divan başkanlığı yaptığı toplantıda EgeZeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Güreli, NKM'den Nedim Kalpaklıoğlu, Ayvalık'tan Salih Madra, Dış Ticaret Müsteşarlığı Temsilcisi Halis Kaya, Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper, Tariş Genel Müdürü Güngör Şarman, Marmara Birlik Genel Müdürü Muzaffer Eren, Kristal Genel Müdürü Noel Mikalef, Fora Zeytin'den Deniz Ataç, Rast A.Ş.'nden Metin Ölken, Doğan Ege, Verde Yağ'dan Ali Ulukartal, Aydın'dan Aydın Akyüzlü, Ege Zeytin'den Emin Demirci, Hünkar Zeytincilik'ten Bekir Çetin görüşlerini dile getirdi.

No comments: