Tuesday, May 11, 2010

2.Ulusal Öğrenci Zeytin Kongresi‏

20.05.2010( PERŞEMBE )
U.Ü.GEMLİK ASIM KOCABIYIK M.Y.O. SEMİNER SALONU

10:00 AÇILIŞ PROGRAMI
Saygı Duruşu ve İstiklal MarşıProtokol Konuşmaları
Davetli Konuşmacı ( Prof.Dr.İsmet Şahin )
Konu: " Zeytinciliğimizin Önemi ve Değerlendirme Sorunları"

12:00- 13:00 YEMEK ARASI

13:00-14:15 1. OTURUM
Oturum Başkanı : Prof.Dr.Bahattin ÇETİN
Davetli Konuşmacı ( Prof.Dr.Azmi Telefoncu )
Konu: " Zeytinyağı ve Sağlık"
1- Deniz AVCI,Gökçen YILDIZ,Vildan UYLAŞER"Oleuropeinin Antioksidann Etkisi"
2- Mümine YAVUZ,Duygu BEKTAŞ" Sofralık Zeytin Fermantasyonu ve Mikroflorası"

14:15-14:30 Kahve Molası

14:30-15:45 2.OTURUM
Oturum Başkanı : Doç.Dr.Himmet TEZCAN
Davetli Konuşmacı ( Dr.Mustafa Tan )
Konu:"Dünyada,Türkiyede Zeytincilik ve Gelecek Önerileri"

3- Ünsal SÖYLEMEZ,Derya TAŞÖZ,Zuhal KÖSEM,Nazan KORKMAZ"Muğla İli Zeytinciliğinde Milas Örneği"
4- Oya Irmak ŞAHİN,Aytül AKA,Arzu AKPINAR BAYAZIT,Ebru BALTAŞ MİNAS"Sofralık Zeytin Üretim Tesislerinde Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Uygulanması"

15:45-16:00 Kahve Molası

16:00-17:15 3. OTURUM
Oturum Başkanı : Prof.Dr.Ali BAYRAK
Davetli Konuşmacı ( Metin Ölken )
Konu: "Türkiye Zeytin,Zeytinyağı İhracatının Değerlendirilmesi ve Pazar Payının Arttırılması Yönünde Yapılan Çalışmalar"

5- Mücahit KIVRAK"Zeytin Tarımı,Zeytinyağı Üretim Teknolojisi ve Sofralık Zeytin İşleme Teknolojisinde Son Gelişmeler"
6- Hatice Aybüke BAŞYURT, İrem YILMAZ,Gökçen YILDIZ"Zeytinyağı Kalite Özellikleri"
7- Hasan Yalçın ERGİN,Sema BAĞDAT YAŞAR"Sıvı Yağlarda Demir Tayini İçin ( N,N-bis( 5-metoksi-salisiliden)-etildiamin)-Fe3+ Kompleksleşmesinin Kullanılması"

21.05.2010 ( CUMA)
U.Ü.GEMLİK ASIM KOCABIYIK M.Y.O.SEMİNER SALONU

09:30-10:45 4. OTURUM
Oturum Başkanı : Prof.Dr.Utku ÇOPUR
Davetli Konuşmacı ( Ülkü Ülken )Konu : " Zeytinyağında Kalite Kriterlerinin ve TağşişinTespit Yöntemleri ve Ülkemizdeki Laboratuarların Durumu"

8- İrem YILMAZ,Vildan UYLAŞER"Depolama Süresince Naturel Zeyitnyağının Stabilitesi Üzerine Etki Eden Faktörler"
9- Hasan Hüseyin KARA,Mustafa KIRALAN,Ali BAYRAK"Zeytinyağı Üretim Aşamalarının Uçucu Aroma Bileşenleri Üzerine Etkisi"

10:45-11:00 Kahve Molası

11:00-12:00 5.OTURUM
Oturum Başkanı : Prof.Dr.Gürcan GÜLERYÜZ
Davetli Konuşmacı : Prof.Dr.Şeref GüçerKonu : "Zeytin, zeytinyağı vb.ürünlerde kalite kontrol ve akreditasyonun önemi"

10- Sema BAĞDAT YAŞAR,Feyzullah TOKAY"Sulu Ortamda Çözünebilen Bir Schiff Bazı Kullanılarak Zeytinyağında Bakır Ekstraksiyonu ve FAAS İle Tayini"
11- Gülçin DAZKIR (ŞİŞMANOĞLU),Dilek HEPERKAN"Sofralık Siyah Zeytinde Aflatoksin Varlığının İncelenmesi"

12:00- 13:00 Yemek Arası

13:00- 14:15 6.OTURUM
Oturum Başkanı : Prof Dr.Aziz TEKİN

12- Ayhan DAĞDELEN,Gülendam TÜMEN"Güney Marmara'da Yetiştirilen Bazı Önemli Zeytin Çeşitlerinin Olgunlaşma Boyunca Bazı Fiziko-Kimyasal Özellikler Bakımından Karşılaştırılmaları"
13- Serap KIRMIZI,Hülya ARSLAN,Gürcan GÜLERYÜZ"Olea europea L.(Zeytin) Türünün Nitrat Redüktaz Aktivitesi (NRA)"
14- Buket ORHAN,Süreyya BÜYÜKÇORAK,Gökçen YILDIZ,Vildan UYLAŞER"Zeytin Karasuyu ve Değerlendirilmesi"
15- Fulya HARP,Türkan KEÇELİ MUTLU"Zeytin Yaprağında Bulunan Fenolik Maddeler"

14:15 - 14:30 Kahve Molası

14:30 - 15:45 7.OTURUM
Oturum Başkanı : Yard.Doç.Dr.Sema BAĞDAT YAŞAR
16- Gökçen YILDIZ,Vildan UYLAŞER"Oleuropeinin Kimyasal Yapısı ve Antimikrobiyel Etkisi
17- Tuğçe ERMİ ,Iraz ÖKSÜZ ,Azime ÇALIŞKAN"Zeytin Ağacında Budama Şekilleri"
18- Zehra KIRHALLI,Kübra NAĞMAN, Merve SEVİNÇ"Zeytinden Üç Farklı Damak Tadı"
19- Tülay ÇAPKIN"Zeytin Likörü Yapımı"
20- Cihan KOCABIYIKOĞLU"Yeni Bir Zeytin Ürünü"

15:45 - 16:00 Kahve Molası

16:00 - 16:45 8.OTURUM
II. Ulusal Öğrenci Zeytin Kongresi'nin Değerlendirilmesi ve Kapanış Oturumu

19:30 GALA YEMEĞİ

22.05.2010( CUMARTESİ )
GEMLİK ZEYTİN İŞLETMELERİ VE ÇEVRE GEZİSİ
10:00-16:00

1 comment:

Zeytin said...

Bu tür organizasyonlar gerçekten çok faydalı ..Teşekkür Ederiz