Monday, May 31, 2010

Muğla'da 'zeytin' eylemi

30 Mayıs 2010,Pazar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen ''Zeytinyağı Festivali'' kapsamında çevreciler ve vatandaşlar, Adaboğazı'nda zeytin ağacının yaşatılması için eylem yaptı.
Bodrum ve Bitez iskelelerinden hareket eden yaklaşık 20 tekne, Adaboğazı Koyu'na demirledi. Teknelerde bulunan Mavi Yol Girişimi ve Bodrumlu Gönüllüler Derneği üyeleri ile vatandaşlar üzerinde, ''Adaboğazı Zeytin Ağaç Varlığını Koruyalım'' yazan pankart açarak eylem gerçekleştirdi.
Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Adaboğazı'nın imara açılacağı yönünde duyumlar aldıklarını söyleyerek, ''Üzerinde zeytin ağaçlarının da bulunduğu Adaboğazı'nın imara açılmasını istemiyoruz. Buradaki zeytin ağaçlarını yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. Adaboğazı imara açılırsa üzerindeki zeytin ağacının varlığı da tehlikeye girer'' dedi.
Bodrum ve çevresindeki zeytinciliğe dikkat çekmek, zeytin alanlarının kaybolmasını önlemek istediklerini ifade eden Çömez, ''Bitez ile Bodrum arasında bulunan Adaboğazı bölgesi de zeytin alanı. Bazı yatırımcılar turistlik tesis yapmak amacıyla bu bölgeyi almak istiyor. Biz bu tür çalışmalarla bu girişimlerin önüne geçmeye çalışıyoruz. Bütün bunların ötesinde Bitez'de anıtsal değerde zeytin ağaçları var. Bu ağaçların korunmasını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

No comments: