Tuesday, May 25, 2010

Madenciden yasa için zeytin dalı

Burcu TANER
Hürriyet
25 Mayıs 2010,Salı


Madencilik Yasası’nda yapılması planlanan değişiklik zeytincilerin isyanına yol açarken, Egeli maden ihracatçıları “zeytinciliğe uyumlu madencilik” mesajı verdi.

ZEYTİN alanlarının madencilik ve enerji yatırımlarına açılmasını öngören Madencilik Yasası’ndaki değişiklik tasarısıyla ilgili tartışmalar büyürken, madencilik sektörü temsilcileri zeytincilere “Zeytinciliğe uyumlu madencilik, madenciliğe uyumlu zeytincilikte birleşelim” çağrısı yaptı.

Sektör zor durumda
Maden Kanunu’ndaki değişiklikler için yoğun çalışma yürüten Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Erdinç, tarım alanları ve turizm bölgelerinde yapılacak madencilik faaliyetinin Bakanlar Kurulu’nun çıkaracağı yönetmelik iznine bağlanmasını öngören 7’inci maddenin kaldırılmasını istedi.
Erdinç, bu madde nedeniyle sektörün zor durumda kaldığını, birçok madencinin işletme ruhsatını yenileyemediğini öne sürdü.

Ocakçılık durdu
Erdinç, “Türk ekonomisine verdiği kayıp ihracatla birlikte 25 milyar doları bulan bu maddenin mutlaka çıkması gerekiyor. Bu milyarlarca dolarlık kaybın önüne geçmeliyiz. Madencilik ve ocakçılık durmuş vaziyette” diye konuştu.

1 comment:

zeytin said...

Sorunlara çözüm olacak her türlü yaklaşıma saygı duyuyoruz.Bu tür sorunlar için uzlaşma ortamı yaratılması güzel.