Sunday, February 04, 2007

Anatolive 2007'nin Yemek Demonstrasyonları














25-26-27 Ocak 2007 tarihleri arasında başarıyla gerçekleştirilen, Zeytin & Zeytinyağı sektörünün ilk müstakil uluslararası fuarı Anatolive 1.Avrasya Zeytin, Zeytinyağı ve Prosesleri Fuarı & Kongresi’nde yapılan Zeytinyağlı Yemek Demonstrasyonları’nda mutfaktaki komutan bir Bolu Mengenli, şef Ahmet Yavuz’du.

Ahmet Bey, kariyeri kuvvetli bir duayen; Ahçılar Birliği’nin Başkanı; zeytinyağının Türk mutfağındaki önemini en iyi bilenlerden ve tabii ki zeytinyağlı yemekleri en iyi yapanlardan.
Sağlık ve lezzet iksiri zeytinyağının tanıtımında üzerlerine önemli bir görev düştüğünün farkında…Çıkardıkları Ahçı Dünyası Dergisi’ni gösteriyor bize. Güzel dergilerini incelerken Dergiciler olarak aramızda güzel bir muhabbet oluyor. Açık gönüllülükle bizimle bazı sırlarını paylaştı. Sırlarının hepsini değil, ama sizler için anlattığı bir tarifi aktaracağız.

Ve işte Ahmet Usta’nın tarifiyle Akdeniz Salatası :

Bir paket 250 gr. ya da 500 gr. Akdeniz meskulin karışık yeşillikleri ince ince doğranıyor. Kabukları soyulmuş, julyan doğranmış domates; kabuklu, julyan doğranmış salatalık; 80 gr. çekirdeksiz, doğranmış siyah zeytin; iki çorba kaşığı kadar Van otlu keçi peyniri; bir çay kaşığı kuru ya da taze kekik; bir çay bardağı sızma zeytinyağı; yarım kahve fincanı balsamik sirke.

Ve tabii ki karıştırıyoruz. Salatanın yanında ilave olarak, otlu peyniri, labne peynirini, bir kaşık sızma zeytinyağı ile karıştırıp kızarmış ekmeklere sürerek sunuyoruz.

No comments: