Friday, May 15, 2009

Şarap ve zeytinyağı fuarına yabancı akını

Referans-İzmir
15 Mayıs 2009,Cuma


Bu yıl 21-24 Mayıs tarihleri arasında altıncı kez İzmir'de düzenlenecek olan VINOLIVE-Zeytin, Zeytinyağı, Şarap ve Teknolojileri Fuarı'na rekor sayıda yabancı firmanın yanı sıra merkezi Madrid'de olan Uluslararası Zeytin Konseyi (IOC) Dönem Başkanı Jamal Al Batsh da katılacak. Al Batsh ve beraberindeki heyet, fuarı ziyaret ederken Türkiye'nin IOC'ye yeniden üye olmasına ilişkin çeşitli temaslarda bulunacak.
Zeytin, zeytinyağı, şarap ve teknolojilerinin sergileneceği fuara, IOC yetkililerinin yanı sıra Azerbaycan, Almanya, Bulgaristan, Macaristan, Cezayir, Fas, Filistin, Fransa, Gürcistan, Moldova, İspanya, İsrail, İtalya, KKTC, Lübnan, Mısır, Libya, Tunus, Romanya, Suriye, Ürdün ve Yunanistan'dan ziyaretçiler bekleniyor.
Bu arada VINOLIVE 2009'a yüz elliyi aşkın firmanın katılması kesinleşti. Bu firmalardan 50'si yabancı firma ve temsilciliklerden oluşuyor. Profesyonel ziyaretçiye yönelik bir ihtisas fuarı olarak gerçekleştirilen VINOLIVE'in katılımcı ve ziyaretçi profilini sektör üretici ve alıcıları, makine-yedek parça ve yan sanayi üreticileri, ziraatçiler, sektör tedarikçileri, lojistik destek hizmeti veren kuruluşlar, sektörel dernek ve birlikler, otel ve zincir marketler oluşturuyor.
İzmir Fuarcılık Hizmetleri AŞ (İZFAŞ) Genel Müdürü Doğan İşleyen, "VINOLIVE Fuarı'nda bu yıl ciddi bir yabancı ilgisiyle karşı karşıyayız. Sektörle ortak hareket etme kararlılığının olumlu sonuçlarını ve İZFAŞ'ın yaptığı yurtdışı tanıtım çalışmalarının yararını görüyoruz. Türk zeytin, zeytinyağı ve şarap sektörü, yabancı ülkelerde de dikkatle takip ediliyor" dedi.

Antakya'dan çıkarma
Bu yılki fuara Tariş, Marmarabirlik, Köy-Koop, D'olive, Orkide, Ravika, Selesta, Verde gibi sektörün öncüsü markalar ile Avcı, Hakkıustaoğulları, Ketmak, Kocamaz, Ozanlar, Polat, Tamtartı, Teknikiş gibi sektöre teknoloji üretenler firmalar ve aralarında Cesare, Denge, Kaplamin ve Turuncu'nun da bulunduğu ambalaj grubu üreticileri katılıyor. Zeytin, zeytinyağı, şarap ve teknolojilerinin sergileneceği fuara, en yoğun katılımlardan birini ise Antakyalı zeytin, zeytinyağı ve zeytinyağı sabunu üreticileri yapacak. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ve Antakya Ticaret Borsası çatısı altında 22 firmanın katılacağı fuarda Antakya, 216 metrekare alanda ürünlerini tanıtacak.

No comments: