Friday, May 08, 2009

VINOLIVE,

VINOLIVE –Zeytin, Zeytinyağı, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, altıncı yılına hazırlanıyor. 21- 24 Mayıs 2009 tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda gerçekleştirilmesi planlanan VINOLIVE, İZFAŞ tarafından organize ediliyor.

Üzümün ve zeytinin anavatanı Anadolu’nun ürün çeşitliliğini ve kalitesini sergilemek ve Türk firmalarının global pazardaki rekabet güçlerini artırmasına yönelik girişimlere destek olmak amacıyla düzenlenen VINOLIVE- Zeytin, Zeytinyağı, Şarap ve Teknolojileri Fuarı altıncı yılını kutluyor. 21- 24 Mayıs 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan VINOLIVE 2009’a yüzelliyi aşkın firmanın katılması bekleniyor.

Profesyonel ziyaretçiye yönelik bir ihtisas fuarı olarak gerçekleştirilecek VINOLIVE’in katılımcı ve ziyaretçi profilini sektör üretici ve alıcıları, makine - yedek parça ve yan sanayi üreticileri, ziraatçiler, sektör tedarikçileri, lojistik destek hizmeti veren kuruluşlar, sektörel dernek ve birlikler, otel ve zincir marketler oluşturuyor.

Fuar katılımcıları, KOSGEB’in ve İzmir Ticaret Odası’nın fuar desteklerinin yanısıra, İZFAŞ’ın 2009 yılına yönelik sabit döviz kuru avantajlarından da yararlanıyor. İZFAŞ’ın Ocak ayında aldığı karar gereği, yer kiralama ücretlerinde ABD Doları 1.40, Euro ise 1.80’den işlem görüyor.

150 katılımcısı bulunan VINOLIVE 2008’i, 18 ülkeden 12.993 kişi ziyaret etmişti. Fransa, İtalya, Yunanistan, İngiltere, İsrail, BAE, Ukrayna, Polonya, KKTC, G. Kore, ve Bulgaristan’dan gelen profesyonel alıcılara bu yıl Ürdün, Lübnan, Filistin, Suriye, Mısır, Azerbaycan ve Romanya’ya yönelik profesyonel alım heyeti çalışmaları da eklendi. Yabancı alım heyetlerinin konaklama ve ağırlanma hizmetleri İZFAŞ tarafından karşılanıyor.

İZFAŞ, VINOLIVE’i Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ziraat Odası ve TMMOB’a bağlı Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi, Gıda Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin destekleriyle gerçekleştiriyor.

No comments: