Saturday, October 18, 2008

Tariş Zeytinyağı Frankfurt Kitap Fuarı'nda

Haber Ekspres
18 Ekim 2008,Cumartesi


Türkiye'nin onur konuğu ülke olarak katıldığı Frankfurt Kitap Fuarı'nda, Tariş zeytinyağları, Türkiye'nin hem kültürü hem de lezzetinin temsilcisi oldu.

Türkiye Ulusal Yürütme Komitesi tarafından sergilenmeye değer görülen ve fuara davet edilen Tariş Zeytinyağı, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Dünyanın en büyük uluslararası kitap fuarı olan Frankfurt Kitap Fuarı'nın onur konuğu Türkiye, onur köşesi Tariş Zeytinyağı oldu.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, Türkiye Ulusal Komitesi tarafından Türk zeytinyağı kültüründe marka olan Tariş Zeytinyağı'nın fuara katılarak ürünü ve kültürünü sergilemesinin istenmesi üzerine organizasyona dahil olduklarını söyledi. Ulusal Komite'nin bu tercihinin kendilerine büyük gurur yaşattığını belirten Çetin, "Türkiye'nin onur konuğu ülke olarak katıldığı dünyanın en büyük kitap fuarında Tariş Zeytinyağı markasının da hem bir kültür ürünü hem de onur duyulan bir marka olarak yer alması 28 bin Tariş Zeytinyağı Birliği çiftçisi için ödüldür. Türk yayıncılık kültür, sanat, sinema ve edebiyatının da tanıtıldığı dev organizasyonla ürünlerimizin sergilenmeye değer bulunması bizi onurlandırdı. Bu kıvanç markası, ülkemiz topraklarının gururudur" dedi. Çetin, 100 ülkeden yaklaşık 7 bin 500 yayıncı, yazar ve edebiyatçının katıldığı fuarda açılan stantla, Tariş Zeytinyağı Birliği'nin 100'ü aşkın farklı tat ve ambalajda çeşitliliğe ulaşan zeytinyağlarının tanıtıldığını açıkladı.

No comments: