Thursday, July 02, 2009

Artık zeytin yağı tercih ediliyor

Haber Ortak
27-06-2009


Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan, margarin ve ayçiçek yağı yerine zeytinyağının tercih edilmeye başlandığını belirtti.

Çalışkan, ATB ile Zeytin Dostu Derneği`nin ATB Toplantı Salonu`nda ortaklaşa düzenlediği ``Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü 4. Ortak Akıl ve Güçbirliği Toplantısı``nın açılışında yaptığı konuşmada, zeytin ve zeytinyağı sektörünün geleceğinin umut verici olduğunu kaydetti.
Halkın zeytinyağına olan ilgisinin arttığına dikkati çeken Çalışkan, şöyle devam etti:
`Artık margarin veya ayçiçek yağı yerine zeytinyağı tercih ediliyor. Çünkü, insanlarımız bu yağın daha sağlıklı olduğunu fark etti. Bu tarz toplantılar da ilginin arttığı sektörün geleceği için faydalı olacak. Oluşturulan ortak akıl, üretim ve zeytin işleme konusunda hatalar yapılmasını engelleyecek.``
Zeytin Dostu Derneği Başkanı Metin Ölken ise bu tarz toplantıların sektörde uzlaşı ortamı oluşturmaya katkı sağladığını belirterek, bu sayede sorunlara daha net çözümler bulunabileceğini ifade etti.
Sektör temsilcilerinin farklı isteklerde bulunmasının hükümetin de bakışını etkilediğine işaret eden Ölken, ``Bunu önlemek için hepimiz elimizi taşın altına koymalı, ortak fikir üretmeliyiz`` dedi.
Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Ali Nedim Güreli de zeytinciliğin dünyada yıldızı parlayan bir sektör olduğunu vurgulayarak, zeytinyağının sağlığa katkıları sayesinde birçok Avrupa ülkesinde tüketiminin giderek arttığını söyledi.
Toplantı daha sonra çeşitli sektör temsilcilerinin katılımcıların sorularını cevaplamasıyla devam etti.

No comments: