Thursday, July 02, 2009

İşte İzmir'in sırrı: Zeytinyağı, deniz ürünleri ve kızları...

Sabah
02 Temmuz 2009,Perş.


Cinsellik araştırmasında İzmirli erkeklerin birinci çıkmasını uzmanlar değerlendirdi: Beslenmenin yanısıra, eğitimin yüksek oluşu ve sorunlarını utanmadan halletmesi de önemli faktörler

Türk Androloji Derneği ile Bayer'in Türkiye genelinde "Erkek Erkeğe Sağlık Konuşuyoruz" adı altında yaptığı sağlık taramasında, ereksiyon sertlik derecesi en yüksek ilin İzmir çıkması gözleri bu kente çevirdi. 24 ilde 64 bin erkek üzerinde yapılan araştırmanın sonuçlarını değerlendiren uzmanlar, "başarının" sırrını zeytinyağı ve deniz ürünleri ağırlıklı beslenmeye, İzmir'in güzelliğiyle ünlü kadınlarına, modernliğe, yaşam tarzının rahatlığına, özgürlüğe bağlı cinsel kaliteye ve ılıman iklime bağladı. İşte diyet uzmanı, doktorlar ve İzmirli bir sanatçının görüşleri:

"ZEYTİNYAĞI VE BALIK ÖNEMLİ"
İzmir'de zeytinyağı ile balık ve diğer deniz ürünlerinin tüketiminin en üst seviyede olduğunu söylüyor. Akyel, "Zeytinyağı ve deniz ürünleri kalp atışını düzenleyerek kan akışının vücutta sağlıklı bir şekilde dolaşımını sağlıyor. Bu da cinsel gücü artırıyor. Ana yağımızın İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri'ndeki illerden farklı olarak zeytinyağı olması nedeniyle, Egeli erkekler avantajlı durumda. Ayrıca ne kadar ağır yemek yersek yiyelim yanında mutlaka roka ve mevsim yeşilliklerinden oluşan zeytinyağlı salata tükettiğimiz için, kalbimizi ve doğal olarak da cinsel gücümüzü koruyoruz" diyor.

"ÖZGÜR YAŞAM TARZI ETKİLİ"
Sonucun İzmir'in rahat yaşam tarzından kaynaklandığını vurgulayan Uçar, cinsel problemlerin muhafazakar illerde daha çok olduğunu ve bunun araştırmada da ortaya çıktığını söyledi. Uçar, "İzmir'de erkekler Kordon'da bir bar veya kafeteryada birasını ve rakısını rahatlıkla içebiliyor. Bu bir özgürlük. Sosyal yaşamdaki özgürlükler cinsel hayata direkt yansır. Ayrıca alkol tüketimi insanların içindeki çocuğu çıkarmada 'zıpkın' görevi gördüğü için, cinsellik ön plana geliyor. Bunların yanı sıra İzmir'deki eğitim ve kültürel yaşam kalitesinin yüksekliği, erkeklerin cinsel bir problem yaşadığı anda hiç çekinmeden uzman bir hekime başvurarak problemi ortadan kaldırmasını sağlıyor" diyerek, İzmirli erkeklerin avantajlarını vurguluyor.

"GÜZELLİĞİYLE ÜNLÜ KADINLARI"
Aslan, "Önce erkek karşısındaki kadından etkilenecek ki cinsel isteği artsın. İzmirli kadınlar da Türkiye'nin en güzel kadınları olduğu için erkeklerin cinsel gücünün yüksek olması normal. İkinci neden de İzmir'in kültür seviyesinin yüksek olması. Kadınlar, kültür seviyeleri yüksek olduğu için cinsel bir problem yaşadığında doktora başvurabiliyor ve problem eşinde ise çift olarak doktora gitme cesareti bulunuyor. Çünkü eşli tedavi her zaman yüzde yüze yakın sonuç verir. Üçüncü neden ise iklim. İzmir'in ikliminin ılıman olması cinselliği olumlu yönde etkiliyor. Çünkü hiçbir insan soğuk havada üşürken cinselliği düşünmez. Ama İzmir'de hava hep ılıman olduğu için böyle bir problem de kalmıyor" diyor.

POYRAZOĞLU: DAVRANIŞ BOZUKLUĞU YOK
Tiyatro sanatçısı Ali Poyrazoğlu ise İzmirli erkeklerin kendileriyle barışık olduğunun altını çiziyor. Poyrazoğlu, "İzmirli erkeklerde davranış bozukluğu yok ve topluma en iyi ayak uyduran insanlar. İzmir'in çok medeni ve uygar bir şehir olması nedeniyle böyle bir başarıyı elde etmiş olmaları normal" diye konuşuyor.

No comments: