Thursday, July 02, 2009

Dünyanın En Büyük Sofralık Zeytin Üreticisi Marmarabirlik, Ukrayna'ya Kapı Açtı


Dünyanın en büyük sofralık zeytin üreticisi Marmarabirlik, Ukrayna'ya kapı açtı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA)'nın ortak organizasyonuyla Türkiye'ye gelen Ukrayna Dış Ticaret Müsteşarlığı bürokratları Marmarabirlik'te incelemelerde bulundu. Heyet, iki ülke işadamları arasında yapılacak ikili ticari görüşme listesine Marmarabirlik'i de aldı.

KOSGEB Müdürü Ahmet Akdağ ile birlikte Marmarabirlik Entegre Tesisleri'ni gezen Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı Yuriy Savchenko liderliğindeki Ukrayna heyeti, Genel Müdür İsmail Muzaffer Eren’den bilgi aldı. Birliğin üretim çeşitliliği ve miktarına ilişkin rakamlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen heyet üyeleri, ürünlerin tadına da baktı.

Bursa'nın ekonomik altyapısını, organize sanayi bölgelerini, serbest bölgeyi de inceleyen Ukrayna dış ticaret heyetinin amacının, iki ülke işadamları arasında yakın tarihte yapılması planlanan ikili görüşmelere zemin hazırlamak olduğu bildirildi. Ankara'dan sonra Bursa'ya gelen heyetin başta gıda, tekstil ve mobilya ile ilgilendikleri açıklandı.

Genel Müdür İsmail Muzaffer Eren, Ukrayna dış ticaret heyetinin ziyaretinin, geçen iş yılında 15 ülkeye doğrudan, 4 ülkeye de dolaylı olarak 17.5 milyon dolarlık ihracat yapan Marmarabirlik'e yeni bir kapı açtığını söyledi. Eren, bugün başlayan diyaloğun yakın zamanda ihracatla pekişeceğine inandıklarını ifade etti.

No comments: