Friday, July 17, 2009

Tansaş Zeytin Satarak 230 Bin Fidan Dikecek

CHA
15 Temmuz 2009,Çarşamba


Tanşaş, zeytin satarak fidan dikmeyi sürdürüyor. Müşterileriyle el ele vererek 3 yılda Ege'ye 200 bin fidan kazandıran Tansaş, şimdi de Şirince'ye 30 bin fidan dikiyor.

Tansaş'ın Şirince'de oluşturacağı 30 bin fidanlık orman alanına yönelik protokolün imza töreni için İzmir İl Çevre ve Orman Müdürü Doç. Dr. Osman Tatar, Migros Ticaret A.Ş. Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şevki Tuncer ve Ege Orman Vakfı Başkanı Cem Bakioğlu ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Ege Orman Vakfı işbirliği ile 2006 yılında 'Küresel Isınmaya Karşı Çözüm Siz Olun' sloganıyla harekete geçen Tansaş, Ege'nin bozulan orman alanlarını yeşertmeye devam ediyor. Müşterileriyle el ele vererek projenin kapsamını her yıl genişleten Tansaş, son olarak Ege Orman Vakfı tarafından üretilen zeytinleri Tansaş mağazalarında tamamen üretim maliyeti olan 5,5 TL'den müşterilerine sunuyor. Tansaş mağazalarından müşterilerin satın alacağı her kavanoz zeytin için 1 fidan dikilerek, Şirince mevkiinde 30 bin fidanlık ormanlık alan oluşturulacak.

Migros Ticaret A.Ş. Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcı Şevki Tuncer, geçen yıl 21 bin kavanoz zeytin satarak Torbalı'da 21 bin fidan diktiklerini belirtti. Tuncer, Tansaş mağazalarında 30 bin kavanoz zeytin satışından birer fidan da Şirince'ye dikeceklerini söyledi. Başlattıkları çevre projesi ile 2006 yılında Urla'ya 100 bin fidan dikildiğini hatırlatan Tuncer, bugüne kadar ise Ege'nin tahrip olmuş, yanmış orman alanlarına 200 bin fidan dikildiğini açıkladı. Tuncer, son olarak Tansaş'ın çevre dostu tüketicilerinin yoğun ilgi gösterdiği zeytinlerin her 1 kavanozu için 1 fidan dikilerek, Şirince'de 30 bin fidanlık orman oluşturulacağını kaydetti. Zeytinin mağazalarında üretim maliyeti olan 5,5 TL'den müşterilerle buluştuğuna dikkat çeken Şevki Tuncer, böylelikle 430 gramlık kavanozlardaki İzmir Şirince mevkiinde yeni 30 bin adet fidana dönüşeceğini belirtti.

No comments: