Thursday, July 02, 2009

İzmir'in erkeklerine, balık ve zeytinyağı güç veriyor

ÖZGE İPEKÇİOĞULLARI
Yeni Asır
02-Temmuz-2009,Perşembe


Cinsellikle ilgili bir araştırmada İzmirli erkeklerin güçlü çıkması, sağlıklı beslenmeleri ile rahat ve özgür yaşamamalarına bağlandı

Türk Androloji Derneği ile Bayer İlaç Firması'nın Türkiye'nin 25 ilinde 66 bin 700 erkek üzerinde yaptığı cinsellik taramasında İzmirli erkeklerin, güçlü çıkmasının nedenlerini açıklayan uzmanlar, zeytinyağı ağırlıklı beslenmenin, deniz ürünleri tüketmenin kalp atımı ve kan akışını düzenli tuttuğunu, bunların da cinsellik sorunu yaşatmadığını söylediler. Psikologlar da İzmir'in yaşam tarzındaki rahatlığın ve özgürlüğün sosyo-kültürel olarak cinselliğin kalitesinin artığını ifade ettiler.

SORUNSUZ İL
Türk Androloji Derneği ile Bayer'in erkeklerin cinsel sağlığı üzerine ortaklaşa düzenlediği "Erkek Erkeğe Sağlık Konuşuyoruz" isimli tarama projesi sonuçları ile ilgili olarak İstanbul Ortaköy'deki Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen basın toplantısında İzmirli erkeklerin cinsellik yönünden en güçlü oldukları açıklanmıştı. Sağlık TIR'ı ile 25 il 13 ilçede 66 bin 700 erkek üzerinde yapılan tarama sonucunda ereksiyon sertlik derecesi en yüksek ilin İzmir olduğu belirtilirken, İzmir'in en uzun boy ortalamasında da 1 metre 81 santimetre ile birinciliği elde ettiği belirtilmişti.
Ortaya çıkan sonuçları değerlendiren ve başarının sırrını anlatan beslenme uzmanları, psikologlar ve üroloji uzmanları, işin sırrının İzmirliler'in yaşam tarzı ve yiyecek alışkanlığında yattığını dile getirdiler.
Türkiye'in tanınmış sanatçılarından Ali Poyrazoğlu ise, "İzmirliler kendileri ile barışık. İzmirli erkeklerde davranış bozukluğu yok ve topluma en iyi ayak uyduran insanlar. İzmir'in çok medeni ve uygar bir şehir olması nedeniyle böyle bir başarıyı elde etmiş olmaları normal" diye konuştu.

Zeytinyağı etkili
Kent Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Melek Akyel, "İzmir'de balık tüketimi en üst seviyede ve bunun yanı sıra da deniz mahsülleri de inanılmaz düzeyde tüketiliyor. Zeytinyağı ve deniz ürünleri kalp atımını düzenleyerek kan akışının vücutta sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağladığı için cinsellik gücü artıyor. Ana yağımızın İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri'ndeki illerden farklı olarak zeytinyağı olması nedeniyle de Egeli erkekler avantajlı durumda" dedi.

Yaşam tarzının farkı
Psikiyatrist Dr. Hüsnü Uçar, İzmirli erkeklerin cinsellikte birinci çıkmasının nedenin İzmir'in rahat yaşam tarzından kaynaklandığını söyledi. Dr. Uçar, "İzmir'de erkekler oturup Kordon'daki herhangi bir bar veya kafede birasını ve rakısını rahatlıkla içebiliyor. Bu bir özgürlük. Sosyal yaşamdaki özgürlükler cinsel hayata doğrudan yansır. Ayrıca alkol tüketimi insanların içindeki çocuğu çıkarmasında zıpkın görevi gördüğü için de cinsellik ön plana çıkıyor. İzmir'deki eğitim ve kültürel yaşamın yüksekliği de etkili" diye konuştu.

Kadınların güzelliği
İzmirli erkeklerin cinsel yaşamında başarılı olmasının İzmir'in kadınlarının güzelliğinden kaynaklandığını açıklayan İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji uzmanı Op. Dr. Deniz Aslan ise, "Cinsellik görsellikle başlar. İlk önce erkek karşısındaki bayandan etkilenecek ki cinsel isteği artsın. İzmirli bayanlar da güzellik fazlasıyla var" dedi.

ERKEK SAĞLIĞI HARİTASI
Ortalama yaş:48
Ortalama boy: 175 cm
Ortalama Kilo: 86
En kilolu iller: Konya, Gaziantep, Adana
En az kilolu iller: Mersin, Trabzon, Antalya
En uzun boylu iller: İzmir, Bursa, Balıkesir
En kısa boylu iller: Rize, Ordu, Trabzon
Bel çevresi en geniş iller: Konya, Adana, Kayseri
Bel çevresi en kısa iller: Antalya, Trabzon,Zonguldak
Kan basıncı en yüksek iller: Trabzon,Samsun,Rize
Kan basıncı en düşük iller: Giresun, Antalya, Ordu
Açlık kan şekeri en yüksek iller: Şanlıurfa, Adana, Balıkesir
Açlık kan şekeri en düşük iller: Antalya, Nevşehir, Giresun
Tokluk kan şekeri en yüksek iller: Gaziantep, Şanlıurfa, Adana
Tokluk kan şekeri en düşük iller: Giresun, Antalya, Nevşehir
VKİ en yüksek iller (obez): Konya, Adana, Gaziantep
VKİ en düşük iller: Rize, Ordu, Giresun
Sertleşme problemi en fazla olan iller: Konya, Gaziantep, Adana
Sertleşme problemi en az olan iller: İzmir, Antalya, Trabzon

No comments: