Tuesday, July 24, 2007

Sıvı yağı 75 ülkeye sattı 500 büyükte 59 basamak yükseldi

Referans Gazetesi
24 Temmuz 2007

Küçükbay Yağ ve Deterjan Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay,ihracatta hızlı yükseliş sergilediklerini ve 2006`da 45 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını dile getirdi.

Küçükbay Yağ ve Deterjan Sanayi ihracatta gösterdiği başarıyla İstanbul Sanayi Odası (İSO) 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde 59 basamak birden yükselerek 209. uncu sıraya yerleşti.

Küçükbay Yağ ve Deterjan Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, dünya markası olma yolunda önemli adımlar attıklarını söyleyerek, ihracatta son yıllarda hızlı yükseliş sergiledikleri bilgisini verdi.

Küçükbay, 2006 ve 2007 yıllarında hedef pazar olarak birçok ülkeye girdiklerini belirterek, ihracat yaptıkları ülke sayısını 75'e yükselttiklerini anlattı. Küçükbay, "2007 yılında zeytinyağı, diğer yemeklik yağ ve margarin grubunda ihracat hedeflerimizi katlayacağız. Nüfus yoğun pazarlarda büyümeye devam ediyoruz. 2006 yılında 45 milyon dolar ihracat yaptık. Bu yıl ihracat hedefimizi 60 milyon dolara yükselttik. İhracattaki ivmeyle birlikte 140 milyon dolar olarak gerçekleşen ciromuzu da, 2007 yılında 180 milyon dolara çıkaracağız" diye konuştu.

Küçükbay, pazarlarını sürekli genişlettiklerini söyleyerek, Birleşmiş Milletler, uluslararası Kızılhaç ve Kızılay'ın resmi tedarikçisi sıfatıyla geniş bir ihracat potansiyeli yarattığını kaydetti.

Küçükbay, "Libya, Irak, Filistin, Suriye, Norveç, Birleşik Arap Emirlikleri, Japonya, KKTC, Lübnan ve Suudi Arabistan'a yaptığımız yüksek ihracatla dikkat çektik. Dışsatımın yüzde 55'ini Orta Doğu ve Akdeniz ülkeleri, yüzde 41'ini Afrika, yüzde 2'sini Avrupa kıtasına ve yüzde 2'lik bölümünü de Türk Cumhuriyetleri, Uzakdoğu ve Amerika'ya gerçekleştiriyoruz" dedi.

Küçükbay, Orkide'nin ilk kez bir Türk firması olarak ABD'ye, zeytinyağı dışında sıvı yağ ihracatı gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

No comments: