Monday, June 30, 2008

ORKİDE YAĞLARI ASYALI MARKET DEVLERİNİN GÖZDESİ OLDU

Yeni Asır
30 Haziran 2008,Pazartesi


Küçükbay Yağ Sanayi, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Türkiye - Avrasya Dış Ticaret Köprüsü 2"de stand açtı ve önemli süpermarket zincirleriyle görüşmeler yaptı.

Orkide markalı ürünleriyle sıvı yağ pazarının yüzde 15'ini elinde bulunduran Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş. bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Türkiye-Avrasya Dış Ticaret Köprüsü 2"de (TUSKON) stand açtı,Türki Cumhuriyetler ve Asya'nın önde gelen ülkelerinin süpermarket zincirleriyle önemli görüşmeler yaptı.

ÜRÜNLERİNİ TANITTI
Orkide Yağları, 20 Avrasya ülkesinden 500'e yakın işadamıyla, bin 500 yerli girişimciyi buluşturan organizasyonda, Türki Cumhuriyetler, Rusya ve Ukrayna'dan gelen işadamlarına ve sektör temsilcilerine ürünlerini tanıttı, uluslararası alandaki marka bilinirliğini arttırdı.

Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın desteğiyle Avrasyalı İşadamları ile Türk işadamlarını "Türkiye -Avrasya Dış Ticaret Zirvesi"nde buluşturan TUSKON, Orkide'nin ihracattaki hızlı yükselişine katkı sağladı. TUSKON'daki Orkide Yağları standını gezen Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Dış Ticaret Müdürü Ahmet Us ve İhracat Pazarlama Satış Sorumlusu Hamide Tunçsiper ile görüş alışverişinde bulundu.

YENİ BAĞLANTILAR
Doğu Avrupa'dan Pasifik Okyanusu'na kadar uzanan geniş Avrasya bölgesinin, sahip olduğu ekonomik potansiyel nedeniyle dünyanın yükselen ekonomik güçlerinden birine dönüştüğünü belirten Tüzmen, Orkide Yağları'nın ihracatta Türkiye'nin önde gelen markalarından biri olmasından son derece memnun olduklarını kaydederek, yetkililere başarılar diledi.

Orkide Yağları'nın, Türkmenistan, Kazakistan ve Rusya Federasyonu için özel tanıtım toplantıları düzenlendiği TUSKON'da, Malezya, Pakistan başta olmak üzere birçok Asya ülkesiyle ihracat bağlantıları yaptığını söyleyen Ahmet Us, "2007 yılını 60 milyon dolarlık ihracatla kapattık. Bugün 80 ülkeye ihracat gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Nüfusun yoğun olduğu pazarlarda her geçen yıl büyümeye devam ediyoruz. Asya ve Avrupa arasında ticaret köprüsü kuran TUSKON, Orkide'nin ihracatına katkı sağlıyor. 2008 yılında 150 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz"
diye konuştu.

Papix ile plastik sektörüne girdi
Küçükbay Yağ Sanayi, Türkiye'nin öncü kuruluşlarından Papix'in tamamını satın alarak plastik sektörüne hızlı bir giriş yaptı. Küçükbay, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 12 bin metrekarelik modern tesislerinde pet şişe ve preform üretimi gerçekleştiren Papix'i bünyesine katarak, sanayideki yükselmeye devam ediyor.
İzmirli Uslu Ailesi tarafından 1969 yılında kurulan ve günlük 20 tonluk kapasitesiyle pet şişe üretiminde lider durumda olan Papix'i satın alan Küçükbay Grubu, pet şişeden, preforma kadar geniş bir yelpazede üretim gerçekleştiren şirketin kapasitesini ilk etapta 5 milyon dolarlık yatırımla yüzde 100 artıracak.
Yağ sektöründeki ambalaj ihtiyaçlarının yüzde 75'ini bugüne dek Papix'ten sağladıklarını dile getiren Küçükbay, "Papix, sütten, deterjana farklı sektörler için pet şişe üretiyor. Kapasitenin yüzde 100 artırılmasıyla hem mevcut müşterilerin, hem de yeni müşterilerin beklentilerine daha hızlı yanıt verecek.
Yeni yatırımlarla 2009 yılında çalışan sayısını 70'den 100'e yükselteceğiz" dedi.
Papix Genel Müdürü Selami Pala da, "Günlük 450 bin adet pet şişe ve 700 bin preform üretimiyle bu alanda büyük bir pazar payına sahibiz. 12 bin metrekarelik üretim tesisimizde yeni yatırımlarla 22 tip olan preform üretimi ile 86 tip olan pet şişe üretim çeşitliliğini arttıracağız" diye konuştu.

No comments: