Wednesday, December 17, 2008

MARMARA BİRLİK'TEN 60 BİN YTL'LİK ZEYTİN VE ZEYTİN YAĞI ÇALMIŞLAR

CHA
16 Aralık 2008,Salı


Kayseri polisi, Marmara Birlik Zeytinyağı Fabrikası'ndan yüklenen ve daha sonra çalınan kamyondaki yaklaşık 60 bin YTL değerindeki zeytin ve zeytinyağını bir depoda ele geçirdi. Olay ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Sarız İlçe Emniyet Amirliği'ne, ilçeye büyük miktarda kaçak zeytin ve zeytinyağı malzemesi girdiği, bu malzemelerin ucuz şekilde satışa sunulacağı bilgisi ulaştı. Bu bilgi doğrultusunda çalışmalar başlatan polis, Günesen Mahallesi İnönü Caddesi üzerindeki bir depoya baskın yaptı. Baskında, hırsızlık sonucu elde edilen yaklaşık 60 bin YTL değerindeki 2 bin 116 teneke zeytin ve zeytinyağı malzemesi ele geçirildi. Malzemelerin bir kısmı depo içerisinde kamyona yüklenmiş halde bulundu. Polis, olay ile ilgili bir hastanede çalıştığı belirtilen M.Ş., depoda malzemelerin yüklendiği kamyonun sahibi M.T. ve depoda bulunan M.Ç. adlı şahısları gözaltına aldı. Olay ile ilgili soruşturma başlatılırken 2 bin 116 teneke zeytin ve zeytinyağı malzemesine el konuldu.

Polis, ele geçirilen malzemelerin, 28 Kasım 2008 tarihinde Ankara Keçiören'de çalınan 16 ZK 379 plakalı kamyonda yüklü olan zeytin ve zeytinyağı malzemeleri olduğunu belirledi. Daha önce çalınan araç, yükü boşaltıldıktan sonra Yozgat ilinde terk edilmiş olarak bulunmuştu.

No comments: