Thursday, December 25, 2008

Orkide'den margarine 15 milyon euroluk yatırım

Referans
25 Aralık 2008,Perş.


Orkide Yağları'nın üreticisi Küçükbay AŞ, 15 milyon euroluk yatırımla margarin üretimini geliştirmeyi planlıyor. Yatırım şirkete, enerji maliyetlerinde yüzde 25-30 tasarruf sağlayacak.
Orkide markalı yağları üreten Küçükbay AŞ, yeni yıla 15 milyon euroluk yatırımla adım atıyor. Yeni yatırımla sıvı yağ sektöründe ambalajlama ve dolum hatlarının yeni kuşak teknolojiyle modernizasyonu sağlanacak.
Orkide Yağları'nın Türkiye'de yıllık toplam 450 bin tonluk margarin sektörünün 350 bin tonluk bölümünü kapsayan endüstriyel pazarda atılım yapacağını belirten Endüstriyel Ürünler Müdürü İbrahim Şener, yeni yatırımla margarin üretimini önemli ölçüde geliştireceklerini kaydetti.
İdeal Orkide markasıyla "trans yağ içermeyen" (trans free) margarin üreten şirket, yeni teknolojiyle endüstriyel pazardaki ağırlığını ve ürün çeşitliliğini artırmayı planlıyor. Şirketten dün yapılan açıklamaya göre, 2009'un ilk aylarında tamamlanacak yatırım, şirkete enerji verimliliği konusunda önemli katkı yapacak ve enerji maliyetlerinde yüzde 25-30'a varan tasarruf sağlayacak. 80'in üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren Orkide Yağları, bu yatırım sayesinde kalite standartlarını da yükseltecek. Orkide, ihracatta dış pazarda aranan en önemli kriterler arasında yer alan standart ağırlık, standart ambalaj, hassas ölçüm ve kontrol sistemlerinin en gelişmişini uygulamaya başlayacak, ihracattaki hızını artıracak.

Krizden çıkmanın formülü yatırım
Kriz ortamında yaptıkları milyonlarca euroluk yatırımla dikkatleri çeken Orkide Yağları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, "Ekonomik krizin üretim, yatırım ve ihracat odaklı çalışılarak aşılabileceğine inandıklarını dile getirdi. Küçükbay, "Sadece sektörümüz değil ülke de bu formülle krizden çıkar. Grup olarak koşullar ne olursa olsun yatırım mantığı ile çalışıyoruz. Bu kriz de sona erecektir. Bu noktada önemli olan kriz sonrası potansiyelleri ve fırsatları yakalamak. Bunun yolu da ekonomik krize rağmen yatırımları durdurmamaktan geçiyor" dedi.

76 ülkeye ihracat
Ürünlerini yurtiçinde "Orkide" markasıyla yurtdışında da "Orkide" ve "Vera" markalarıyla satışa sunan Küçükbay AŞ, 76 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.
Küçükbay AŞ, yemeklik sıvı yağ üretiminin yanı sıra 2003 yılında margarin üretimine de başladı. Günlük 1000 ton rafine yağ, yıllık 250 bin ton sıvı yağ kapasitesi ile Türkiye'nin yıllık yağ üretim ihtiyacının yüzde 35'ini, sıvı yağ satışlarının ise yüzde 15'ini karşılayan Küçükbay AŞ, 250 çalışana sahip. Küçükbay AŞ, son 10 yıldır Türkiye'deki ilk 500 sanayi kuruluşu içinde yer alıyor.

No comments: