Tuesday, May 13, 2008

1.ULUSAL ZEYTİN ÖĞRENCİ KONGRESİ

Türkiye'de zeytin bitkisi , ziraati, teknolojisi ve yan ürünleri ile ilgili alanlarda ön lisans,lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim alan ve çalışma yapan öğrencilerin akademik gelişimlerine katkıda bulunmak, aralarındaki iletişim ve etkileşimleri geliştirmek amacıyla Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu tarafından 17-18 Mayıs 2008 tarihlerinde 1.ULUSAL ZEYTİN ÖĞRENCİ KONGRESİ gerçekleştirilecektir.

KONGRE YERİ Şükrü Tunar Kültür Merkezi EDREMİT

KONGRE KONULARI
Zeytinin biyolojisi ve fizyolojisi
Zeytin yetiştiriciliği
Zeytinde zirai mücadele
Sofralık zeytin üretim teknolojisi
Zeytinyağı üretim teknolojisi
Zeytinyağı kimyası
Zeytin yan ürünlerinin değerlendirilmesi
Zeytinyağı ve sağlık
Zeytin ürünlerinin pazarlanması
Standardizasyon ve kalite

PROGRAM

17 MAYIS 2008 CUMARTESİ

8.30-9.30 Kayıt
9.30-10.30 Açılış Konuşmaları
10.30-10.50 Ara

10.50-12.10 I. Oturum
Oturum Başkanları: Prof. Dr. Oktay Arslan, Yard. Doç. Dr. Fatih Coşkun

10.50-11.10 Çekirdeksiz Üretimin ve Azot Altında Malaksiyonun Zeytinyağının Oksidatif Stabilitesi, Yağ Asidi ve Sterol Kompozisyonuna Etkisi
Çağrılı Bildiri
Prof. Dr. Aziz Tekin, Aslı Yorulmaz, Semra Turan

11.10-11.30 Zeytinyağının Beslenme ve Biyolojik Değeri
Türkan Keçeli, Esra Turan Demirtaş

11.30-11.50 Çeşit, Bölge ve Hasat Zamanının Zeytinyağı Kalitesine Etkisi
Hüseyin Yavuz, Aziz Tekin

11.50-12.10 Zeytinyağında Eser Element Tayininin Önemi ve Tayin Yöntemleri
Eda Köse Baran, Sema Bağdat Yaşar

12.10-14.00 Yemek Arası*

14.00-15.20 II. Oturum
Oturum Başkanları: Prof. Dr. Cevdet Nergiz, Yard. Doç. Dr. Ekrem Dündar

14.00-14.20 Zeytin ve Zeytinyağı Teknolojilerinde Bazı Analitik Problemler
Çağrılı Bildiri Prof. Dr. Şeref Güçer

14.20-14.40 Zeytin ve Zeytinyağı Fenolikleri
Aslı Yorulmaz, Aziz Tekin

14.40-15.00 Zeytin ve Zeytin Yağlarındaki Fenolik Bileşenlerin Gaz Kromatografisi ile Tayininde Kullanılan Örnek Hazırlama Metotları
Sinem Güner, Merve Özgen, Dilek Gülbahar, Duygu Menç, Elif Tümay Özer, Şeref Güçer

15.00-15.20 Oksidasyonda Metaller ve Zeytinyağı Fenoliklerinin Etkileşimi
Yasemin Köprücüoğlu, Aziz Tekin

15.20-15.4o Ara

15.40-17.00 III. Oturum
Oturum Başkanları: Prof. Dr. Gülendam Tümen, Doç. Dr. Nedim Doğan

15.40-16.00 Sofralık Zeytinlerde, Zeytinyağında, Zeytin Ürünlerinde ve Zeytin Karasuyunda Antioksidan Etkili Polifenoller ve Biyoaktif Bileşiklerin Eldesinde Nanoteknoloji Uygulamaları
Çağrılı Bildiri
Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu

16.00-16.20
Zeytinyağı Ekstraksiyonunda Sinolea Yönteminin Kullanımı ve Avantajları
Ümit Kaya, Türkan Keçeli

16.20-16.40 Zeytinyağının Depolanması ve Ambalajlanması
Hasan Hüseyin Kara

16.40-17.00 Natürel Zeytinyağlarının Fotooksidasyonu Üzerinde Renkli Cam Ambalajlama Etkisinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Simge Eyibal , Habibe Şahin, Özlem Tokuşoğlu

19.00-21.30 KOKTEYL **

18 MAYIS 2008 PAZAR

9.00-10.20 IV.Oturum
Oturum Başkanları: Prof. Dr. Zeynep Yoldaş, Doç. Dr. Feray Köçkar

9.00-9.20 Zeytinde Çoğaltma
Çağrılı Bildiri Yard. Doç. Dr. Murat İsfendiyaroğlu

9.20-9.40 Siyah Sofralık Gemlik Zeytin Çeşidinde Erken Kararma ile İlgili Bazı Kriterlerin İncelenmesi
M. Emin Akçay , Nesrin A. Tangu, Cemil Hantaş, Barış Albayrak ,A. Semih Yaşasın

9.40-10.00 Avrupa Ülkelerinde Ticari Sofralık Zeytin ile Zeytinyağı Üretim Teknikleri Konusunda Eğitim-I-Zeytincilik Araştırma Sahası *
İrem Damar, Eda Demirok, Öznur Turhan, Merve Özlem Ekim, Emre Hastaoğlu, Gülcan Açıkgöz, Aslıhan Denge, Nihal Muhacir

10.00-10.20 Avrupa Ülkelerinde Ticari Sofralık Zeytin ile Zeytinyağı Üretim Teknikleri Konusunda Eğitim-II-Sofralık Zeytin ve Zeytinyağı Kalitesi *
Eda Demirok, İrem Damar, Emre Hastaoğlu, Merve Özlem Ekim, Öznur Turhan, Aslıhan Denge, Nihal Muhacir, Gülcan Açıkgöz

10.20-10.40 Ara

10.40-12.00 V.Oturum
Oturum Başkanları: Prof. Dr. Aytaç Gümüşkesen, Yard. Doç. Dr. Türkan Keçeli

10.40-11.00 Zeytin Ağacındaki Bilinmeyen Mucize; Oleuropein
Faruk Durukan, Gülden Esen

11.00-11.20 Domat, Edremit ve Gemlik Zeytin Çeşitlerinin Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özellikleri Üzerine Farklı İşleme Metotlarının Etkisi
Mehmet Ali Zeytin, Derya Arslan, Musa Özcan

11.20-11.40 Sofralık Zeytinde Kaliteyi Etkileyen Faktörler
Fulya Harp, Türkan Keçeli

11.40-12.00 Zeytinyağı Atığı Olan Karasuyun Farklı materyallerle Kompostlaştırılması ve Diğer Kompostlarla Karşılaştırılması
Sevcan Çivrilli, Elif Düzen, Saime Seferoğlu

12.00-13.30 Yemek Arası*

13.30-14.30 Poster Değerlendirme

14.30-15.50 VI. Oturum
Oturum Başkanları: Doç. Dr. Mihriban Korukluoğlu, Yard. Doç. Dr. Renan Tunalıoğlu

14.30-14.50 Ege Bölgesi'nde Zeytinyağı Sektörü ve Tedarik Zinciri Yönetimi Örnek Olayı
Dilşen Oktay

14.50-15.10 Sofralık Zeytin, Zeytinyağı ve Zeytin Bazlı Ürünler Sektöründe Toplam Kalite Uygulamaları Kapsamında Pazarlama Normları ve Piyasa Stratejileri
Bengi İştip, Nihan Çoban, Özlem Tokuşoğlu

15.10-15.30 Türk Mutfağında Zeytinyağı ve Zeytinyağının Kullanımı
İbrahim Giritlioğlu

15.30-15.50 Zeytinyağı Sterolleri
Kübra Şahin, Aslı Yorulmaz, Aziz Tekin

15.50-16.00 Ara

16.00-17.00 KAPANIŞ PANELİ

*Öğle yemeği Edremit Sofrası 2 numaralı şubede verilecektir.
** Kongre kokteyli Sabit Ertür Zeytinyağı Müzesi’nde gerçekleştirilecektir.

POSTER BİLDİRİLER

Zeytinyağlarında Önemli Bir Minör Bileşen Olarak Squalen
A.Şükrü Demirci, Murat Taşan, Mehmet Gülcü

Malaksiyon Atmosferinin Zeytinyağı Kalitesine Etkisi
Aslı Yorulmaz, Aziz Tekin

Zeytin İşleme Teknolojilerinde Kalite Beklentileri
Ebru Taş, Ümran Seven, Şeref Güçer

Zeytin yağı Karakterizasyonu için Toplam Fenol Düzeylerinin UV/görünür Spektrometresi ile Belirlenmesi
Ayşe Sözen, Müge Çöldür, Sevilay Özen, Elif Tümay Özer, Şeref Güçer

Zeytinyağının Beslenmedeki Önemi
Emine Arslan, Ümran Seven, Şeref Güçer

Isıl İşlem Sırasında Zeytinyağında Meydana Gelen Fiziksel ve Kimyasal Değişimler
Evren Depren, Ümran Seven, Şeref Güçer

Oleuropein ve Ekstraksiyon Yöntemleri
Gözde Türköz, Tuğba Baydar, Mehmet Sözbilen, Yaşar Hışıl

Zeytinyağı Kompozisyonunda Yağ Asitlerinin Önemi ve Yağın Bozunmasında Metallerin Etkisi
Gülşah Gergin, Ümran Seven, Şeref Güçer

Zeytin Karasuyunun Değerlendirilmesi
Gülşah Çelik, Ümran Seven, Şeref Güçer

Zeytin Yağı Bileşiminin Oksidatif Stabiliteye Etkisi
Hakan Erinç, Mustafa Kıralan

Mikotoksin Kontaminasyonu: Zeytin ve Ürünlerinde Toksin Riski
Hakan Karaca, Oktay Yemiş

Zeytinyağına Renk Veren Yapay Bileşenlerin Ultraviyole-Görünür Bölge pektrofotometresi ile İncelenmesi
Işılay Bal, Ümran Seven, Şeref Güçer

Marmara Bölgesi Zeytin Ağaçlarında Kış Soğukları ve Yaz Sıcaklarının Meydana Getirdiği Zarar Şekillerinin Belirlenmesi
M. Emin Akçay, Nesrin Tangu, A. Semih Yaşasın

Zeytin ve Yaprağındaki Biyoaktif Bileşenler ve Sağlık Üzerine Etkileri
Mehmet Gülcü, Ahmet Şükrü Demirci

Zeytinyağındaki Antioksidanlar ve Önemi
Merve Kaşıkırık, Ümran Seven, Şeref Güçer

Zeytin Çeşit Geliştirme Projesi
Nesrin Aktepe Tangu, M. Emin Akçay, Erol Yalçınkaya

Zeytin Zararlılarının Meyve Kalitesi Üzerine Etkileri
Özlem Sevilgen

Polifenollerin Antioksidan Özelliği ve Zeytinyağında Toplam Polifenol Tayini
Cihan Barak, Sema Bağdat Yaşar

Topraktaki Hümik Asit Miktarına Bağlı Olarak Zeytin Toprağı, Zeytin Yaprağı ve Zeytinin Meyvesinde Çinko Miktarının Değişimi
Feyzullah Tokay, Sema Bağdat Yaşar

Sofralık Yeşil ve Siyah Zeytin Örneklerindeki Fe Düzeylerinin Belirlenmesi
Sema Gündüz, Ümran Seven, Şeref Güçer

Zeytinyağındaki Fe ve Cu Düzeylerinin Atomik Absorpsiyon Spektrometresi ile Belirlenmesi ve Önemi
Semin Atılgan, Ümran Seven, Şeref Güçer

Zeytin Zararlıları ve Doğal Düşmanları
Tuba Öncül Abacıgil, Sakin Vural Varlı

Zeytinyağı Üretim Sistemlerinin Kaliteye ve Verime Etkilerinin Karşılaştırılması
Seda Yılmaz , Emine Çalışkan

No comments: