Sunday, May 11, 2008

Orkide, Uzakdoğu'da ağırlığını artırıyor

Haber Ekspres
11 Mayıs 2008,Pazar


Nüfus yoğun pazarlardaki yükselişini sürdüren Orkide Yağları, Singapur Food Hotel Asia Fuarı'ndaki başarısıyla Brunei Sultanlığı, Vietnam ve Kamboçya pazarına da adım attı

Küçükbay A.Ş. İhracat Pazarlama ve Satış Sorumlusu Hamide Tunçsiper, Singapur'da 4 gün boyunca 35 ülkeden 150'ye yakın müşteriyle görüştüklerini ve tüm Uzakdoğu ülkelerinden bitkisel yağ ve zeytinyağı talebi aldıklarını kaydederek, "Singapur'a gerçekleştirdiğimiz satışlar sayesinde, ürünlerimiz çok yakında Brunei Sultanlığı, Vietnam ve Kamboçya gibi ülkelerde de tüketilecek, fuarda bu ülkelerin yanı sıra; Maldiv ve Seyşel gibi ada ülkelerine de satış yaptık" dedi.

Orkide markalı ürünleriyle sıvı yağ pazarının yüzde 15'ini elinde bulunduran Küçükbay A.Ş., Güneydoğu Asya'nın en önemli ticaret merkezlerinden biri konumundaki Singapur'da düzenlenen Food Hotel Asia Fuarı'nda, Orkide markalı bitkisel yağ ve zeytinyağı çeşitlerini geniş bir alıcı grubuna tanıttı.

Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Ercan Erol ve İhracat Pazarlama ve
Satış Sorumlusu Hamide Tunçsiper'den oluşan Orkide ekibi, fuarda parlak ihracat başarılarına imza attı.

Küçükbay A.Ş. İhracat Pazarlama ve Satıs Sorumlusu Hamide Tunçsiper, "Singapur'daki başarılı görüşmelerimiz sayesinde nüfus yoğun pazarlardaki yükselişimiz hız kazanacak. Çin, Hindistan, Malezya ve Endonezya gibi ülkelerdeki pazar payımızı arttıracağız. Halen Singapur, Japonya, Hong Kong, Endonezya ve diğer Uzakdoğu ülkelerine bitkisel yağ ve zeytinyağı ihraç ediyoruz" bilgisini verdi.

Küçükbay A.Ş.'nin bu yıl yoğun bir şekilde yurtdışı gıda fuarlarına katıldığını belirten Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Ercan Erol da, "Bu yıl gerek yurtiçi, gerekse yurtdışı gıda fuarlarına oldukça ağırlık verdik. 2008 sonuna dek, yurtiçi ve yurtdışı toplam 20 fuara katılacağız. Tüm dünyada tanınan bir marka olarak,fuarlarda bulunmak gerek yurtiçi bayilerimizin, gerekse yurtdışındaki alıcılarımızın kendi piyasalarındaki gücüne güç katıyor, mevcut ihracat potansiyelimize de önemli katkı sağlıyor" ifadesini kullandı.

No comments: