29 Mayıs 2008 PERŞEMBE
8.30 -10.30 KAYIT
10.30–11.30 AÇILIŞ KONUŞMALARI
11.30- 12.30 FUAR GEZİMİ
12.30 – 13.30 ÖĞLE YEMEĞİ
1. OTURUM-DÜNYA ZEYTİNCİLİĞİ VE TÜRKİYE
Oturum Başkanları
H.Cahit ÇETİN (TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı)
Hc. Dr. Ahmet ÇETİNBUDAKLAR (UZK Eski Dönem Başkanı)
13.30–14.10 Mohammed Ouhmad SBITRI Uluslararası Zeytincilik Konseyi İcra Direktörü/ Zeytinciliğin Dünü Bugünü Ve Geleceği
14.10 -14.30 Mustafa TAN, Dr. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Yönetim Kurulu Başkanı / Türkiye Zeytinciliğinin Dünü, Bugünü Ve Geleceği
14.30 – 15.10 Shimon LAVEE, Prof. Dr. UZK Baskanı / Zeytin Ve Zeytinyağında Verim Ve Kalite Arttırıcı Yeni Yaklaşımlar
15.10 – 15.30 Ümit Bayram KUTLU Tarım ve Köyişleri Bakanlığı TÜGEM Daire Başkanı / Zeytin ve Zeytinyağı Üretiminde Gelişmeler
15.30 -15.50 ÇAY-KAHVE
16.00–17.45
PANEL 1-UZK VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİ VE OLMASI GEREKENLER
Oturum Başkanları
Mohammed Ouhmad SBİTRİ Uluslararası Zeytin Zeytinyağı Konseyi (UZK) İcra Direktörü - Dr. Mustafa TAN Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Yönetim Kurulu Başkanı
PANELİSTLER
H.Cahit ÇETİN, TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı
Refi TAVİLOĞLU, S.S. Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri BirliğiYönetim Kurulu Başkanı
Ender GÜNDÜZ, Uluslararası Zeytincilik Konseyi İdari Ünite Şefi
Ümmühan TİBET, (UZK Akredite Laboratuarı)
Haluk ARSEL, Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü
Ahmet ÇETİNBUDAKLAR, Hc. Dr., UZK Eski Dönemi Başkanı
17.50–19.30
pANEL2-UYGULAMALI ZEYTİNYAĞI TADIMI
Oturum Başkanı
Ümmühan TİBET (IOC Akredite Laboratuarı)
PANELİSTLER
Ümmühan TİBET (UZK Akredite Laboratuarı)
Tonino ZELINOTTI Maliye Gümrük Bakanlığı Kimya ve Ürün Laboratuvarı Müdürü-İtalya
Mehmet CAVLI (UZZK Yönetim Kurulu Üyesi)
Meltem ZENGİN TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği
Selim KANTARCI (UZZK Yönetim Kurulu Üyesi)
Hasan AÇANAL Akdeniz Mutfakları Konservatuarı
19.30 – 22.30 AÇILIŞ KOKTEYLİ
30 Mayıs 2008 CUMA
OTURUM 2 -ZEYTİNCİLİK KÜLTÜRÜNÜ MARKALAŞTIRMAK VE PAZARLAMA
Oturum Başkanları
Güzin YALIN (Akdeniz Mutfakları Konservatuarı Başkanı) - Nedim KALPAKLIOĞLU (EBSO Başkan Vekili)
9.00 – 9.20 Hasan AÇANAL Akdeniz Mutfakları Konservatuarı /Türkiyede Zeytinyağı Pazarlama
9.20 – 9.40 Artun ÜNSAL Dr. Prof. Galatasaray Üniv./Galatasaray University Zeytinyağı Kültürünü Markalaştırma
9.40 – 10.20 *Bob BAUER Kuzey Amerika Zeytinyağı Birliği Başkanı / Kuzey Amerika Zeytinyağı Sektörünün Durumu, Pazarlama ve Türk İhracatçıları İçin Fırsatlar
10.20 – 10.40 Aytaç GÜMÜŞKESEN, Prof. Dr. Ege Üniv./ Zeytinyagi Kalitesini Belirleyen Etmenler
10.40–11.00 ÇAY-KAHVE
OTURUM 5 -ZEYTINCILIKTE ÖNGÖRÜLER VE GEN KAYNAKLARI
Oturum Başkanları
Prof.Dr. Uygun AKSOY Ege Üniv. – Ayhan BARAN (İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı)
15.40– 16.00 Renan TUNALIOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Adnan Menderes Üniv./ Türkiye Zeytinyağı Politikalarında Değişim: Son 15 Yıl
16.00- 16.20 Mücahit Taha ÖZKAYA, Yrd. Doç. Dr. Ankara Üniv./ Ülkemiz Zeytin Fidancılığında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri
16.20- 16.40 Nejat ÖZİLBEY, Dr. Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi/ Türkiye Zeytin Gen Kaynakları
16.40 – 17.20 Shimon LAVEE, Prof. Dr. IOC Baskanı / Uluslararası RESGEN Projesi, Amaçları, Zeytincilik Endüstrisinin Gelecekteki Gelişmesi konusundaki Önemi
17.20 -17.40 Nurhan VAROL, Dr. Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü – Bornova/ Küresel İklim Değişikliği Ve Zeytincilik
17.40 - 19.30
PANEL3 -SAĞLIK VE KÜLTÜR
Oturum Başkanları
Hasan AÇANAL Akdeniz Mutfakları Konservatuarı -Prof. Dr. Aytaç GÜMÜŞKESEN Ege Üniv.
Panelistler
Sedef Nehir EL , Prof. Dr (Ege Üniv.)
Nedim ATİLLA (Gazeteci Yazar )
Semih ÖTLEŞ, Prof. Dr. (Ege Üniv.)
Ufuk YÜCEL, Prof. Dr. (Ege Üniv./Ege University)
Güzin YALIN (Akdeniz Mutfakları Konservatuarı)
Ahmet ÖRS, Gazeteci-Yazar
20.00–24.00 EGE MUTFAĞI TANITIMI
31 Mayıs 2008 CUMARTESİ
10.40-11.00 ÇAY-KAHVE
OTURUM 7 -ZEYTINYAĞI VE ŞARAPTA YENI YAKLAŞIMLAR
Oturum Başkanları
Nedim ATILLA (Gazeteci Yazar)- Murat NARIN (UZZK Yönetim Kurulu Üyesi)
11.00 - 11.40 Nino PAPARELLA IFOAM / Akdeniz Bölgesinde IFOAM’ın Dört Prensibine Göre Organik Zeytin Yetiştiriciliği
11.40- 12.00 Nevzat ARTIK, Prof. Dr. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Gnl Md Yrd.
12.00- 12.20 Ali Ekber YILDIRIM Dünya Gazetesi Tarım Yazarı/ Zeytinyağı ve Şarapta Destekleme Politikaları
12.20 – 12.40 Can ÖZCAN, Yrd. Doç. Dr. İzmir Ekonomi Üniv./ Tasarimcilar Niye Disciye Gider veya Tarima Dayali Sanayilerde Tasarim
12.40 - 13.40 ÖĞLE YEMEĞİ
ÇALIŞTAY
14.00- 16.00 Tonino ZELINOTTI İtalya Maliye ve Gümrük Bakanlığı Kimya ve Ürün Laboratuvarı Müdürü / Zeytinyağında Tadım Eğitimi
No comments:
Post a Comment