Wednesday, June 03, 2009

FİLİSTİN ZİRAAT BAKANLIĞI:"YERLEŞİMCİ SİYONİST ÇETELER BATI YAKA'DA TARIMI PLANLI BİR ŞEKİLDE KATLEDİYOR"

fiem
02 Haziran 2009,Salı


“Yerleşimci Siyonist Çeteler Batı Yaka’da Tarımı Planlı Bir Şekilde Katlediyor”

İsrailli çeteler Batı Yaka'da Filistinlilerin tarla ve bahçelerini ateşe verdi

Filistin Ziraat Bakanlığı Siyonist çetelerin hasat zamanında Filistin tarımını bilinçli olarak katlettiklerini, zeytin ve meyve bahçeleri ile ekin tarlalarını ateşe verdiklerini ve zaman zaman da tarım arazilerini buldozerlerle tahrip ettiklerini ifade etti.

Filistin Ziraat Bakanlığı’nın bugün (02 Haziran Salı) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan yazılı açıklamada şu ifadeler yer verildi: “Siyonist çeteler en son Nablus’ta 1000 dönümlük zeytin bahçeleri ile buğday tarlalarını ateşe verdiler. Buralarda çalışan Filistinli çiftçiler ise sürekli baskı ve tehditlere maruz kalmaktadırlar.”

Bakanlık yaptığı açıklamanın devamında ayrıca, sivil olarak nitelendirilen bu kişilerin saldırılarını Siyonist askerlerin himayesinde yaptıklarını belirterek, çetelerin ağaçları kesmelerine ve tarım arazilerini yakmalarına mani olmak isteyen Filistinlilerin işgal askerleri tarafından engellendiğini ve itfaiye araçlarının da olay yerine gelip ateşi söndürmelerine mani olduklarını ifade etti.

Bakanlık ayrıca Siyonist işgal yönetiminin Eğvar bölgesindeki el-Bekia, Humsa ve el-Hadidiyye halkını evlerinden ve yurtlarından etme teşebbüsünü de şiddetle kınadığını belirtti.

No comments: