Tuesday, June 30, 2009

Pabuçcuoğlu Toprağa Verildi

CHA
29 Haziran 2009,Pazartesi



19. Dönem DYP Milletvekili Melih Pabuçcuoğlu(80), Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde kılınan cenaze namazından sonra toprağpa verildi.
Tedavi gördüğü 9 Eylül Üniversitesi'nde dün gece 23 :00 sularında yaşamını kaybeden Pabuçcuoğlu'nun cenazesi ikindi namazına müteakip Koca Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Börülce köyünde defnedildi.

Pabuçoğlu'nun cenaze namazını Burhaniye Müftüsü Ali Efe'nin yerine vekâleten Edremit ilçe Müftüsü Ramazan Tekin kıldırdı. Cenaze namazına MHP Balıkesir milletvekili Ahmet Duran Bulut, Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Fikret Akova, eski dönem milletvekillerinde Ömer Lütfü Coşkun, Sami Sözat, Engin Tanrıverdi, Turan Beyazıt, Edremit Belediye Başkanı avukat Tuncay Kılıç ile diğer ilçe ve belde belediye başkanları, daire amirleri, müdürleri, avukat meslektaşları ile vatandaşlar katıldı.

Doğru Yol Partisi'nden 19. dönem Milletvekili olan Melih Pabuçcuoğlu, milletvekilliği yaptığı dönemde 1939 tarihli 3573 Sayılı Zeytin Kanunu'na eklettiği 28/2/1995 tarihinde eklettiği madde ile 4086 Sayılı Zeytincilik Yasasının fikir babalığı da yaparak Edremit Körfezi'nde bulunan yaklaşık 10 milyon zeytin ağacını kurtarmıştı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Melih Pabuçcuoğlu, az derecede Fransızca biliyordu. Memleketi Burhaniye'de serbest avukatlık yapan Pabuçcuoğlu, "Cumhuriyetten Bu Yana Zeytinciliğimiz" adlı bir de kitap yazmıştı. Melih Pabuçcuoğlu geçtiğimiz Ekim ayında eşini kaybetmişti.

Melih Pabuççuoğlu, 10.3.1929 tarihinde Burhaniye'de doğdu. İlköğrenimini, babasının kaymakam olması nedeniyle Datça, Finike, Emirdağ ve Hakkâri'de tamamladı. Ankara Hukuk Fakültesini 1951-1952 yılında bitirdi. Avukatlığa başlamadan önce 3 yıl Danıştay'da çalıştı. 1954 yılı sonundan itibaren fiilen avukat olarak çalışmaya başladı. Mesleğinin 37. yılında politikaya atılarak, 1991-1995 yılları arasında bir dönem DYP Milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı. Dokuzeylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Pataloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Uğur Pabuççuoğlu ve Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Pabuççuoğlu'nun da babası olan Melih Pabuççuoğlu, iki çocuk sahibiydi.

No comments: