Saturday, June 20, 2009

Menteşe Som'a Avrupa'dan Ödül

13 Haziran 2009,Cumartesi

Ekolojik üretim tekniğiyle Memecik zeytinlerinden elde edilen, “Menteşe SOM” adlı sızma zeytinyağı, kalite değerlendirmede Venedik’ten gümüş madalya ödülü kazanarak döndü.

MİLASLI zeytin ve zeytinyağı üreticisi Ali Osman Menteşe’nin kendi butik zeytin sıkma tesisinde soğuk sıkım tekniğiyle ürettiği sızma zeytinyağı, Belçika merkezli “Monde Selection” kalite değerlendirme kuruluşunca “Gümüş madalya” ile ödüllendirildi. İtalya’nın Venedik kentinde yapılan uluslararası toplantıda Gümüş Madalya ve belgesi, Ali Osman Menteşe’ye törenle verildi.

Bodrum'da herşey dahil tatil 41 TL. Kaçırmayın!

Kalite sorunu yok

Menteşe, Milas zeytinyağlarının kalitesinin belgelenmiş olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “İlçemizde üretilen zeytinyağının hiçbir kalite sorunu yok. Yeter ki usulüne uygun zeytin yetiştiriciliği ve zeytinyağı üretimi yapılsın” dedi.Monde Selection’un çeşitli ürün gruplarında yaptığı değerlendirmede “Menteşe-SOM”un Gıda Ürünleri Bölümü’nde yeraldığını söyledi.

48 yıldır değerlendiriyor

Menteşe, “Yaygın tür Memecik zeytininden üretilen zeytinyağının Avrupa’da aldığı gümüş madalya yöremiz için önemli. Soğuk sıkım, ekolojik üretim tekniği ile elde edilen bu zeytinyağı, önceki yıllarda İtalya’da yayınlanan Uluslararası Zeytinyağı Kataloğu’na girmeyi başarmıştı. Bu yıl ise, Gümüş Madalya Kalite Ödülü aldı. Bu kuruluş 48 yıldır ürünleri değerlendirip, Büyük Altın, Altın, Gümüş ve Bronz Madalya ile ödüllendiriyor” dedi.

HEDEFE ULAŞTI

Milas denilince akla dökme zeytinyağı geldiğini anlatan Menteşe, “Bu madalyayla, uluslararası kabul görmüş kalitede gerçek bir sızma zeytinyağının bu topraklardan çıkan zeytinlerden üretilebildiği bir kez daha kanıtlanmış oldu. Yıllarca sorunun Memecik türü zeytinden kaynaklanmadığını söyledik, bu zeytine itibar kazandırmak için uğraştık. Elimizde dünyanın en lezzetli yağ veren Memecik cinsi zeytini var. Bu ürüne sahip çıkalım. Bu ağaçlarımıza gözümüz gibi bakarak ve kaliteli zeytinyağı üretimi yaparak bölgemizin ve ülkemizin kalitesini dünyaya gösterelim” dedi.

No comments: