Saturday, June 20, 2009

Tariş'in Sanal Mağazası İnternet Yarışmasında Birinci Oldu

CHA
13 Haziran 2009,Cumartesi


Web ve internet teknolojileri kullanılarak yapılan başarılı projelerin ödüllendirilmesi amacıyla düzenlenen 7. Altın Örümcek 2008 Web Ödülleri'nde, Tariş Zeytin'in "www.ta-ze.com.tr" adresli sanal mağazası "Perakendecilik/Mağazacılık" kategorisinde birinci oldu. Sanal mağazanın, rakiplerini tasarım ve içeriğindeki yenilikçiliğiyle kullandığı teknoloji, güvenilirliği, pazarlama faaliyetleri ve üstün hizmetleriyle geride bıraktığı belirtildi. Günde sadece 3 dk. ayırarak 2 beden incelebilirsiniz.

Tariş Zeytin A.Ş. Genel Müdürü Cengiz Dikmen, Tariş Zeytinyağı markasının iç ve dış pazarlarda etkili şekilde yer alması için klasik satış yöntemlerinin yanı sıra e-ticaret yoluyla da müşteriye farklılık sunduklarını söyledi. Dikmen, Türkiye'nin zeytinyağına özel ilk sanal mağazasını kurduklarını belirterek, ''Tariş Zeytinyağı markasının köklü geçmişine, öncü ve yenilikçi misyonu da eklendi.'' dedi. Mağazanın yurt içi ve dışında e-ticaret yoluyla Ege mutfak sanatı ve zeytinyağını müşteriye tanıtma misyonu üstlendiğini de kaydeden Genel Müdür Dikmen, zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere gurme ürünler, şahsi bakım ürünleri ve aksesuarlar olmak üzere 300 kalem ürünleri bulunduğunu açıkladı. Cengiz Dikmen, sanal mağazanın yerli ve yabancı toplam 25 bin üyesi olduğunu, özellikle yurt dışından gelen taleplerin, 33 kooperatifin adını taşıyan ''Ege Koleksiyonu'' ürünleri olduğunu, bunu İncecik, Erkence ve Eolia markalı zeytinyağlarının takip ettiğini söyledi.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin satış ve pazarlama şirketi olan Tariş Zeytin A.Ş., 2001 yılında faaliyete geçti. Birliğin köklü geçmişiyle gelecek arasında köprü kuran şirket, değişen ticari kurallarını hızla yaşama geçirirken bu amaçla 2002 yılında sanal mağazasını hizmete açarak, iç ve dış pazarlarda farklı ve güvenilir bir alışveriş ortamı sağladı.

Tariş Zeytin web sitesi ve sanal mağazası, 2002 ve 2003 yıllarında Altın Örümcek ''En İyi Kurumsal Kimlik'' ve 2007 yılında ''En İyi E-Ticaret Web Sitesi'' kategorilerinde ödül aldı. Ayrıca ABD'de kurulu Uluslararası Web Sitesi Düzenleyicileri Derneği'nin 2002 yılı ''En İyi Sanal Mağaza" kategorisinde Golden Web Award ödülünü, 2007'de de yine ABD'deki Uluslararası Görsel Sanatlar Akademisi'nin düzenlediği Davey Awards'dan ödül kazandı.

No comments: