Friday, June 05, 2009

Zeytin Yasası’na imza kampanyası

Ahmet ERTAN, (DHA)
Hürriyet Ege
05 Haziran 2009,Cuma


TBMM’ye sunulan zeytincilikle ilgili yasada değişiklik öngören tasarı, Körfez bölgesinde büyük tepki yarattı. Vatandaşlar, “Teklifi geri çekin” dedi.

TÜRKİYE’nin zeytin ve zeytinyağı üretim bölgesi olan Körfez’in huzurunu, TBMM’ye sunulan 4086 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun’da değişiklik yapılması istenen kanun teklifi kaçırdı. Akçay’da biraraya gelen konuyla ilgili tüm kesimler, değişiklikle, tüm zeytin alanlarının madencilik çalışmalarına açılmak istendiği savundu, “Bu zeytinciliğin ve Edremit Körfezi’nin idamı anlamına gelir. Şiddetle karşı durulması gerekir” görüşünde birleşti.
Bize neden sorulmadı
Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Edremit Körfezi Şubesi’nin çağrısı üzerine gerçekleştirilen toplantıda konuşan, Kaz Dağları ve Madra Dağı Belediyeler Birliği ve Küçükkuyu Belediye Başkanı CHP’li Cengiz Balkan, yöre insanın tek güvencesi olan 4086 sayılı yasanın yok edilmesine kesinlikle seyirci kalmayacaklarını belirterek, “Bizlerin onayı olmaksızın hazırlanan yasa teklifinin geri çekilmesini istiyoruz” dedi. Orman Mühendisleri Odası eski Genel Başkanı Salih Sönmezışık da “En önemli geçim kaynağı olmasının yanında 365 gün yeşil kalan doğal peyzajımızı oluşturan kutsal zeytin ağaçlarımızın güvencesi olan bu kanunun değiştirilmesi girişimlerini kabul etmiyoruz” diye konuştu. Toplantı sonunda, kanun teklifinin geri çekilmesi için imza kampanyası düzenlenmesi kararlaştırıldı.

No comments: