Saturday, July 05, 2008

Delice zeytininden salata üretilecek

Haber Ekspres
05 Temmuz 2008,Cumartesi


İzmir'de bir firma, delice ağacı zeytinini değerlendirerek "delice salatası" üretmek için girişim başlattı.

Socal firması yetkilisi Fırat Sokal, delice salatasını deneme amaçlı ürettiklerini, seri üretim için gerekli izinlerin alınmasını beklediklerini kaydetti. Delice salatasının erkek delice zeytin ağacının zeytinlerinden elde edildiğini belirten Fırat Sokal, şunları söyledi:

"Erkek delice ağacı çok nadir bulunan bir ağaç. 100 delice ağacından sadece bir tanesi erkek. Biz bu ağaçlardan zeytinleri toplatıyoruz. Genellikle bu zeytinler değerlendirilmiyor. Hem sofralara yeni bir tat kazandırmayı hem de ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Acımtrak bir tada sahip delice salatası Türk damak zevkine uygun bir ürün."

Fırat Sokal, deneme üretiminden elde ettikleri sonucun kendisini umutlandırdığını belirterek, "Bu ürünü Türkiye'de ilk kez üretmiş olacağız. Delice salatası üretme fikri de bize ait" dedi. Üretimde katkı maddeleri kullanılmadığını ve ürünün kavanozlarda ambalajlandığını anlatan Sokal, şöyle devam etti:

"Erkek delice ağacı zeytinini toplatıp fabrikada parçalatıyoruz. Daha sonra baharatlarla bir süre bekletiyoruz. Salatada herhangi bir koruyucu yok, özenle saklanması ve kısa sürede tüketilmesi gerekir. Tamamen doğal olarak üretiliyor. Üretim izni için ilgili kurumların üretim alanıyla ilgili istekleri var, şu anda bunları yerine getiriyoruz. Eksiklerimizi kısa sürede tamamlayarak seri üretime geçeceğiz."

No comments: