Thursday, September 10, 2009

Erzurum’a “Zeytin Tüneli”

Manisa’nın Akhisar ilçesinde üretilen zeytin ve zeytinyağlarının Türkiye genelinde tanıtımı için kampanya başlatıldı. Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği tarafından hazırlanan “Zeytin Tüneli” isimli otobüs, yürütülen kampanya kapsamında Erzurum’a da geldi.

03 Eylül 2009,Perşembe

Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği Başkanı İbrahim Çaldayı, Türkiye’nin, marka gıda ürünlerinden olan zeytini tanıtım için Türkiye genelinde kapsamlı bir tanıtım çalışması başlattıklarını söyledi.

ERZURUM’DA TANITIM
Tanıtım çalışmaları çerçevesinde şuana kadar 38 il ve 71 ilçeyi gezdiklerini söyleyen Çaldayı, “Türkiye’nin zeytin potansiyelinin yüzde 70’ini Akhisar karşılıyor. Gerek zeytin ve gerekse zeytinyağını tanıtmak amacıyla derneğimizin düzenlemiş olduğu “Zeytin Tüneli” aracı tüm Türkiye’yi dolaşıyor. Şuana kadar 38 il ve 71 ilçede zeytin ve zeytinyağını tanıtımını yaptık. Gittiğimiz illerde 3, ilçelerinde ise 2 gün kalıyoruz. Erzurum’da tam ise 5 gün süreyle kalacağız.” dedi.

ERZURUM’DA ZEYTİNYAĞI TÜKETİMİ
Tanıtım için çıktıkları turlarda zeytin ve zeytinyağı konusunda vatandaşların yeteri kadar bilgi sahibi olmadıklarını gördüklerini anlatan Çaldayı, zeytin ve zeytinyağının, doğal bir tabiat harikası ve şifa kaynağı olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız özellikle zeytinyağı konusunda çok fazla bilgi sahibi değiller. Biz burada kendilerini zeytin ve zeytinyağı konusunda bilgilendiriyoruz. Otobüsümüzde zeytin ve zeytinyağının nasıl üretildiğini ve bu ürünlerden hangi kazanımların elde edildiğini slâyt gösterisi ile anlatıyoruz. İki yıl içersinde 81 il ve tüm ilçeleri gezerek zeytin ve zeytinyağının tanıtımını yapacağız.” diye konuştu.
Akhisar’da 175 zeytin üretim fabrikası ile 35 yağ fabrikasının bulunduğunu aktaran Çaldayı, yıllık 150 bin tona yakın zeytin üretiminin yapıldığını kaydederek, amaçlarının üretimi artırmaya yönelik olduğunu söyledi.
Doğu insanının zeytin ve zeytinyağı konusunda çok ilgili olduğuna işaret eden Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği Başkanı İbrahim Çaldayı, özellikle de Erzurum’da, zeytinyağı tüketiminin diğer illere oranla fazla olduğunu öğrendiklerini ifade ederek, “Erzurum insanı zeytinyağı tüketiminin sağlık için faydalarının çoktan farkına varmış durumda. Tanıtım aracımızı gezen Erzurumlular, zeytinyağı konusunda istenilen düzeyde bilgiye sahip. Bu da bizi ziyadesiyle memnun etti.” dedi.

No comments: