Thursday, February 26, 2009

TARİŞ'İN ORGANİK ZEYTİNYAĞI ULUSLARARASI ÖDÜL ALDI

CHA
26 Şubat 2009,Perşembe


Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin Ürünü Olan 'Tariş Organik' Markalı Zeytinyağı Uluslararası Yarışmada Ödül Aldı.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin ürünü olan 'Tariş Organik' markalı zeytinyağı uluslararası yarışmada ödül aldı. Almanya'nın Nürnberg şehrinde 19-22 Şubat arasında düzenlenen ve dünyanın en büyük organik gıda fuarı olan Biofach'ta ziyaretçi ve katılımcıların tadımları sonucu verdikleri puanlarla Tariş, 72 zeytinyağı firması arasında dördüncü oldu.
Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, konuyla ilgili açıklamasında, bu yıl yirmincisi düzenlenen Biofach kapsamındaki 2. Zeytinyağı Tadım Ödülleri Yarışması'nda elde edilen başarının gurur verici olduğunu kaydederek, "Bu, 28 bin üretici ortağımızın başarısıdır." dedi.

Birlik Başkanı Çetin, sözkonusu yarışmaya birçok ülkeden 72 firma katılırken tek Türk firmasının Tariş olduğunu ifade etit. Çetin, "Tariş Organik zeytinyağının başarısı, bu toprakların ve onları işleyen çiftçilerin uluslararası kalite ve lezzet üstünlüğüdür.'' şeklinde konuştu. Çetin, Tariş organik zeytinyağının çevreye ve insana saygı ilkesiyle Küçükkuyu yöresinde yetiştirilen zeytinlerden elde edildiğini, uluslararası akreditasyon şirketi olan Ecocert tarafından da sertifikalandırıldığını vurguladı. Çetin, asit oranı 0.8 dizyem olan yağın, Edremit tipi zeytinlerden çıkarıldığını belirtti. Tariş'in organik zeytinyağında iç piyasa payının yüzde 80 seviyesinde olduğunu aktaran Cahit Çetin, dünyada organik ürünlere yönelik talep hızla artmasına rağmen Türkiye'de henüz dar bir alan olduğunu, ancak önümüzdeki yıllarda daha hızlı gelişme göstereceğine inandığını sözlerine ekledi.

Almanya'nın Nürnberg şehrinde bu yıl yirminci yılını kutlayan Biofach, dünyanın en büyük organik ürün fuarı. Son iki yıldır zeytinyağı ve şarap konularında tadım ödülleri verilen fuar Hindistan, Çin, ABD, Japonya ve Brezilya'da da düzenleniyor.

Biofach Zeytinyağı Tadım Ödülleri Yarışması, ilk olarak 2008 yılında yapıldı. Fuarda standı bulunan zeytinyağı firmalarının ürünleriyle katıldığı yarışma için bir tadım standı kuruldu. 'Damak Zevkinizi Gösterin' sloganıyla yapılan yarışmada fuar ziyaretçileri ve katılımcıları, kapalı usulle yağları 12 panelde tattı. Zeytinyağları, kimlik ve orijinleri belirtilmeksizin değerlendirildi. Verilen puanlar, fuardaki panolarda anında ziyaretçilerle paylaşıldı. Bu sene bazı firmaların birden fazla ürünle katıldığı fuarda 72 zeytinyağı yarıştı.

No comments: